Ingrediente pentru acadele din pandișpan

  • 1 pandișpan gata făcut cu aroma de vanilie (23 cm diametru)
  • 150 grame de unt moale
  • 1 linguriță extract de vanilie sau semințele unei păstăi de vanilie sau 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 350 grame zahăr pudră
  • 3-4 linguri de lapte
  • 250 grame de smântână grasă UHT
  • 450 grame ciocolata albă (sau alt fel de ciocolată)
  • Bomboane viu colorate pentru decor

Se pot lua și ornamente pentru acadele, uitați aici ce puteți găsi de la dr. Oetker: ornamente colorate drOetker

Acadelele au nevoie de un bețigaș, uitați aici 2 locuri de unde puteți lua:

acadele pandispan

Mod de preparare acadele din pandișpan

Mărunțim pandișpanul în bucățele egale, cât mai fin.

Se freacă untul cu extractul de vanilie până devine spumă, apoi încorporam zahărul și laptele. Amestecăm până devine o cremă omogenă.

Treptat, adăugăm crema de unt peste pandișpanul mărunțit. Amestecul trebuie să fie bine legat, să nu se împrăștie.

Împărțim amestecul în părți egale pe care le modelăm ca pe acadele apoi înfigem câte un bețișor în fiecare și le așezăm pe o  tavă, pe foaie de hârtie.

Le dăm la rece pentru minim 30 de minute, sau până devin ferme.

Încălzim smântâna la foc mic, fără a o lăsa să ajungă la punctul de fierbere (se poate tăia).

O luam de pe foc și adăugăm ciocolată albă mărunțită (sau tipul de ciocolată pe care l-am luat).

Amestecăm până la omogenizare și lăsăm să se răcească 5 minute.

Scoatem acadelele de la frigider, le scufundăm în glazura de ciocolată, apoi în decorațiunile alese.

Dacă avem o bucată de polistiren le putem înfige în poziție verticală în acesta atunci când sunt gata. Sau într-un pahar din care ne asigurăm că nu pot cădea. Sau pur și simplu din nou, pe o tava cu hârtie de copt.

Poftă bună!

Ți-a plăcut articolul? Poți să dai un Like!
Iar dacă ai o prietenă căreia i-ar face și ei plăcere să-l citească atunci poți să-l și distribui pe Facebook.