Coșul tău
0,00 lei

Cauze ale obezității infantile

obezitate-infantila

Obezitatea infantilă este una dintre cele mai grave probleme de sănătate ale secolului 21, cu un profund impact social și emoțional pentru copiii noștri și sănătatea lor viitoare.  De asemenea, obezitatea infantilă creeaza o povară emoțională incredibilă.

Problema obezității apare de timpuri

O mulțime de copii sunt supraponderali sau obezi de la vârsta de 9 ani și, în ciuda unor serii de intervenții, statisticile sugerează că a existat un mic impact real în reducerea acestei probleme. Obezitatea – din ce în ce mai prezentă în copilărie – crește riscul de diabet, al bolilor de inimă și a unor tipuri de cancer.

Nu numai că este extrem de nesustenabilă, dar sănătatea generațiilor viitoare este în pericol – datele actuale sugerează că, pentru prima dată, speranța de viață a copiilor va fi mai scurtă la generațiile actuale, ca rezultat direct al bolilor și al problemelor de sănătate cauzate de obezitate.

Strategii și recomandări

Mult așteptatele strategii pentru obezitatea infantilă au fost în cele din urmă publicate și campaniile de sănătate valorifică posibilitatea de a face schimbări semnificative și de impact pentru sănătatea copiilor.

Recomandările cheie ale strategiilor care ar avea cel mai mare impact asupra obezității infantile sunt: publicitatea redusă pentru produsele alimentare nesănătoase și restricționarea și reglementarea privind promoțiile de preț la unele alimente în comerțul cu amănuntul.

Lipsește, însă, controlul suplimentar asupra punctelor de fast-food din apropierea școlilor.

Cauze genetice sau supraalimentare?

Deși există cauze genetice sau hormonale de obezitate din copilărie, în cele mai multe cazuri, excesul de greutate se datorează supraalimentarii și lipsei de exerciții fizice.

Citește și:  Cum poți să încurajezi copilul să bea apă

Copiii au nevoie de calorii în plus pentru o bună creștere și dezvoltare, în cazul în care cantitatea de calorii este corespunzătoare, acestea ar trebui să adauge kilograme proporțional cu creșterea micuților.

Dar, în cazul în care consumă mai multe calorii decât este necesar, rezultatul va fi creșterea inutilă în greutate.

Obezitatea infantilă este aproape întotdeauna un rezultat al unui număr de factori, care lucrează împreună pentru a crește riscul.

Aceștia includ:

  • Dieta: un prânz nesănătos și un consum regulat de alimente bogate în calorii, cum ar fi preparatele tip fast-food, sucul, bomboanele, chips-urile și snacks-urile care contribuie la creșterea în greutate. În urma unui studiu realizat pe copiii care consumă acest gen de alimente, cea mai mare creștere în greutate a fost observată la micuții cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani, care au avut un aport extra de 181 de calorii pe zi.
  • Lipsa activității fizice: calculatoare, televiziune și jocuri video, toate aceste lucruri conspiră pentru a ține copii în interiorul casei și îi determină să devină sedentari, ceea ce înseamnă că aceștia ard mai puține calorii și sunt mai predispuși la obezitate. Grija părinților cu privire la siguranța copiilor lor în afara casei și a dependenței de automobil în locul mersului pe jos – chiar și până la magazinul din colț – nu ajută la rezolvarea problemei. Până la vârsta preșcolară, mulți copii și tineri nu au o activitate fizică suficientă, ceea ce duce de multe ori la obiceiurile proaste de mai tarziu.
Ghiduri pentru părinți Să avem copii sănătoși

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Tradiții de familie
Următorul articol
Cum o poveste mi-a influențat o decizie de cumpărături