Coșul tău
0,00 lei

Ce fructe și legume trebuie să consume copiii noștri în timpul verii

copil-si-legume

O dietă bogată în legume și fructe poate reduce tensiunea arterială, riscul bolilor de inimă și accidentul vascular cerebral. Poate preveni, de asemenea, anumite tipuri de cancer și probleme digestive și are un efect pozitiv asupra nivelului de zahăr în sânge, care poate ajuta la menținerea apetitului sub control. Asigurați copilului o cât mai mare varietate de fructe și legume pentru a-i oferi organismului acestuia amestecul de nutrienți de care are nevoie.

Vara aduce o abundență sezonieră de alimente delicioase.

Vara este, de asemenea, momentul perfect pentru a introduce noi fructe și legume proaspete în dieta copilului și a  întregii familii. Fructe, cum ar fi capșunile, afinele, zmeura și murele oferă vitamina C și antioxidanți care pot face sistemul imunitar mai puternic la copii, în acest fel aceștia vor beneficia de o sănătate generală mai bună. Sunt, de asemenea, o bună sursă de fibre – zmeura, de exemplu, conține până la 8 grame de fibre/ 100 grame.

Din punct de vedere tehnic, roșiile furnizează fibre, vitaminele A și C, potasiu și alte vitamine și minerale importante. Disponibile într-o varietate de culori și dimensiuni, conținutul lor natural ridicat de apă face din roșii o alegere hidratantă pentru zilele fierbinți. Preparați pentru copil roșii cu puțin ulei de măsline, busuioc, sare și piper. Adaugați-le la sandwich-uri. Sau tocați-le și puneți-le în salate. O idee distractivă este să-ți ajuți copiii să-și facă propria salată de roșii.

In video-ul de mai jos aveți o rețetă de salată de roșii, pentru copii, de la Jamie Oliver

Nimic nu este mai bun vara, decât o felie proaspătă de pepene verde.

Pepenele are un gust minunat. Fiind fructul cu unul dintre cele mai înalte conținuturi de apă, este minunat pentru hidratarea organismului copiilor în zilele fierbinți de vară. Pepenele are, de asemenea, un conținut ridicat de vitamina C și licopen. Feriți copiii de semințe, care ar putea fi un potențial pericol de sufocare la copiii mai mici de un an. Serviți copiilor pepene verde la desert: tăiați miezul în cuburi și amestecați-l într-o salată de fructe. Sau preparați un suc delicios: puneți bucăți de pepene verde în blender cu gheață, suc de lămâie și miere pentru o bautură răcoritoare pe care copiii o vor iubi.

Citește și:  5 MODURI REALISTE PRIN CARE PUTEM REDUCE ZAHĂRUL DIN ALIMENTAȚIA COPILULUI

Vara (și nu numai), este o idee bună să îi asigurați copilului o mare varietate de fructe și legume și să includeți câteva dintre acestea la fiecare masă. Există o mulțime de modalități interesante de a face acest lucru – fructele și legumele pot fi servite crude, coapte, rase sau cubulețe.

Iată câteva idei:

  • Puneți banane sau căpșuni în cerealele copilului
  • Adăugați fructe tocate la iaurt
  • Preparați un smoothie folosind fructe proaspete sau congelate

Consumul fructelor proaspete este mult mai benefic pentru copil decât un pahar de suc de fructe, care poate avea în conținut echivalentul a șase lingurițe de zahăr și foarte puține fibre dietetice. Fructele proaspete sunt cele mai bune, dar și fructele și legumele uscate sau congelate sunt alternative bune. Dacă optați pentru fructe și legume conservate este bine să le alegeți pe cele care au fost ambalate în apă sau suc natural, mai degrabă decât pe cele cu adaos de zahăr sau sare. Fructele uscate, precum caisele și merele, sunt bogate în vitamine, minerale și fibre. Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, bogate în zahar și pot cauza carii dentare, pentru că au tendința de a se lipi de dinți. Cel mai bine este să îi dați copilului cantități mici de fructe uscate – asigurați-vă că are alături și un pahar cu apă!

Ghiduri pentru părinți Să avem copii sănătoși

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
DeLaMamici.ro – locul de întâlnire al părinților care au nevoie de un sfat
Următorul articol
Aripioare marinate, pentru gusturile toate