Coșul tău
0,00 lei

Ce se poate face atunci când copilul are febră mare

febra

Cum orice părinte știe, febra la copii nu este nici indicată și nici motiv de distracție. Febra la copii nu este o boală care necesită tratament, ci un mod natural de vindecare al organismului. Cu anumite excepții, cum ar fi nou-născuții, febra nu este ceva care să vă sperie. Însă, convulsiile febrile, pot fi înfricoșătoare pentru părinți, dar acestea sunt, în general, inofensive.

Ce trebuie să faceți atunci când copilul are febră?

În majoritatea cazurilor, monitorizarea febrei nu va schimba cursul tratamentului. Cheia este menținerea febrei copilului într-o zonă confortabilă. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să lăsați copilul să se odihnească și să îi administrați cât mai multe lichide pentru a preveni deshidratarea.

Există medici care sugerează administrarea unei infuzii de plante la primul semn de febră al copilului sau atunci când acesta este apatic, nu doarme bine, este iritabil sau are o schimbare de apetit. Medicii recomandă efectuarea unei infuzii de plante standard prin turnarea unui litru de apă clocotită peste o linguriță de plantă de coada șoricelului (Achillia millefolium) sau Catnip (Nepeta cataria) și lăsarea amestecului la infuzat timp de cel puțin 20 de minute. Apoi se aplică amestecul pe frunte sau gâtul copilului. Se poate adăuga mușețel sau suc de fructe, în funcție de gusturile copiilor.

Deși utilizarea de uleiuri esențiale câstigă popularitate, medicii avertizează că acestea sunt substanțe puternice, care ar trebui să fie administrate cu grijă. Așa cum nu se poate administra unui copil o doză de Advil pentru adulți, nu se pot administra nici uleiuri esențiale în cantități mari. Doza trebuie redusă în mod corespunzator, iar unele uleiuri nu sunt deloc recomandate pentru copii.

Citește și:  Provocările mămicilor: primele zile acasă

Temperatura nou-născuților trebuie monitorizată intrarectal pentru a obține o temperatură de bază, deoarece temperatura pielii poate fi afectată de factori externi, cum ar fi mediul înconjurător. În cazul în care nou-născutul are febră de 38 de grade Celsius sau mai mare, acesta trebuie să fie văzut de un medic imediat.

Iată câteva metode simple de menținere a copilului într-o zonă sigură și confortabilă:

  • Îndepărtați hainele în exces și dați copilului cât mai multe lichide, cum ar fi lapte, apă sau suc de fructe diluat. Temperatura copilului va scădea și va fi prevenită deshidratarea.
  • Acoperiți copilul cu un cearceaf, dacă credeți că îi este mai bine, dar nu cu pături sau orice altceva care ar putea să îl încălzească.
  • Păstrati camera bine aerisită și la o temperatură confortabilă (aproximativ 18° C), prin reglarea sursei de încălzire sau deschiderea unei ferestre.
  • În cazul în care copilul are și dureri (de cap, de exemplu) asociate febrei, îi puteți administra o doză recomandată de sirop de paracetamol. Acest lucru va ajuta la reducerea temperaturii și durerii copilului.

Aspirina nu trebuie administrată copiilor sub 16 ani deoarece există riscul ca aceasta să declanșeze o afecțiune rară numită sindromul Reye care poate afecta creierul și ficatul.

Ghiduri pentru părinți Să avem copii sănătoși

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
[comunicat] Psihologul de câini, un nou consultant al famiilor care vor să aibă un animal de companie sănătos
Următorul articol
Vaccinurile pentru copiii noștri între pro și contra