Coșul tău
0,00 lei

Copiii întreabă: Din ce este făcut un curcubeu?

copiii-intreaba-curcubeu

Din ce este făcut un curcubeu?
Simplu: din lumină!

Lumina se împarte în “dungi” de culoare: roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo și violet atunci când se reflectă în picăturile de apă.

Pentru ca noi să putem vedea un curcubeu trebuie să plouă în timp ce este soare.

Știați că este imposibil să vedem capătul curcubeului? (și ce pacat… legendele spun că acolo se află tot felul de comori).
Asta se întamplă deoarece, deși noi îl vedem, curcubeul nu este altceva decât lumina ce strălucește pe picăturile de apă, el nu există în realitate, nu poate fi pipăit.

Isaac Newton, un remarcabil om de știință, a fost cel care a explicat cel mai bine cum se formează un curcubeu. Până atunci, timp de mii de ani, oamenii credeau despre curcubeie fie că sunt cărări ce leagă Pământul de ceruri, fie că reprezintă un zeu ce apare pe cer, sau tot felul de alte credințe care mai de care mai nastrușnice.
Însă toți au fost de acord cu un lucru de-a lungul timpului: un curcubeu este unul dintre cele mai frumoase fenomene ce pot fi observate pe Pământ.

Ați reținut care sunt culorile care alcătuiesc curcubeul? Pentru a le ține minte mai ușor este suficient să rețineți un cuvant: ROGVAIV.

Citește și:  Copiii întreabă: Există extratereștri ?
Activități cu copilul tău Copiii întreabă

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Momente importante în viața unui bebeluș
Următorul articol
Părinţii trebuie să fie pe aceeaşi lungime de undă