Coșul tău
0,00 lei

COPIII ȘI MUZICA: AVANTAJELE MUZICII ÎN DEZVOLTAREA COPILULUI

copii-muzica

Cântatul și muzica joacă un rol important în cultura noastră. Veți găsi muzica prezentă în multe aspecte ale vieții noastre: teatru, televiziune, filme, religie, sărbători, ceremonii. Acasă, muzica poate deveni parte a culturii noastre de familie – o parte naturală a experiențelor noastre de zi cu zi.

De la naștere, părinții folosesc instinctiv muzica pentru a calma și a liniști copiii, pentru a-și exprima dragostea și bucuria și pentru a interacționa.

Părinții se pot baza pe aceste instincte naturale, învățând cum muzica poate avea un impact asupra dezvoltării copilului, îmbunătățește aptitudinile sociale și este benefică copiilor de toate vârstele.

Muzica si creierul: Beneficiile muzicii

Un studiu din 2016 de la Universitatea din California de Sud a constatat că experiențele muzicale din copilărie pot accelera dezvoltarea creierului, în special în ceea ce privește învățarea unei limbi și abilitățile de lectură. Potrivit Fundației NAMM, învățarea unui instrument poate îmbunătăți învățarea matematicii și chiar poate crește scorurile notele de la școală.
În plus față de beneficiile pe care le aduce muzica în procesul de învățare, de ce mai este muzica este importantă? Pur și simplu, ne oferă bucurie. Gândește-te doar la ascultarea unui cântec bun la radio sau pe YouTube, undeva într-un parc, într-o zi frumoasă. E o bucurie!

Jocuri muzicale pentru copii de toate vârstele

Copiii de toate vârstele se exprimă prin muzică. Redarea muzicii pentru sugari demonstrează că, chiar și la o vârstă fragedă, copiii se mișcă, se răsucesc sau își mișcă mâinile ca răspuns la muzica pe care o aud.

Mulți copii de vârstă preșcolară compun melodii și, fără să se gândească, cântă în timp ce joacă.

Copiii din școala primară învață să cânte împreună ca grup și, eventual, învață să cânte la un instrument muzical. Copiii mai mari dansează pe muzica trupei lor preferate și folosesc muzica pentru a forma prietenii și a împărtăși sentimente.

Citește și:  Social Media și identitatea online

Sugarii și muzica. Copiii recunosc melodia unei cântec cu mult înainte ca ei să înțeleagă cuvintele. Ei încearcă adesea să imite sunete și să înceapă să se îndrepte spre muzică imediat ce pot. Muzica de fundal liniștită poate fi liniștitoare pentru sugari, mai ales la timpul de somn. Muzica de fundal puternică poate suprastimula un copil prin creșterea nivelului de zgomot al camerei. Cântați cântece simple, scurte pentru bebeluți într-o voce înaltă, moale. Încercați să faceți una sau două versuri despre scăldat, îmbrăcat sau mâncat pentru a le cânta în timp ce faceți aceste activități.

Copiii și muzica. Copiii iubesc să danseze și să se miște când aud muzică. Cheia muzicii pentru copii este repetarea melodiilor, care încurajează utilizarea cuvintelor și memorarea. Piesele groaznice îi fac să râdă. Încercați să cântați o melodie familiară și să introduceți un cuvânt prostească în locul cuvântului corect. Lăsați-i să reproducă ritmurile prin atingerea obiectelor. Ascultați împreună cu ei Five Little Ducks.

Prescolarii și Muzica. Preșcolarii se bucură de dragul cântatului. Le plac melodiile care repetă cuvintele și muzica, care folosesc ritmurile clare și le cere copiilor să facă lucruri. Copiii preșcolari se bucură de rime și cântece despre lucruri familiare, cum ar fi jucării, animale, joacă și oameni.

Școlarii și muzica. Majoritatea copiilor de vârstă școlară sunt intrigați de cântecele pentru copii care implică numărarea, ortografia sau amintirea unei serii de evenimente. Copiii de vârstă școlară încep să-și exprime opiniile despre diferitele tipuri de muzică. Ei pot exprima un interes în educația muzicală, cum ar fi lecții pentru un instrument sau canto.

Adolescentii și muzica. Adolescenții pot folosi experiențe muzicale pentru a forma prietenii și a se separa de părinți și copii mai mici. De multe ori doresc să stea și să asculte muzică după școală cu un grup de prieteni. Amintiți-vă acele zile în care făceați același lucru lucru cu grupul vostru de prieteni. Ei au adesea un interes puternic pentru a lua lecții de muzică sau pentru a fi într-o trupă.

Citește și:  Iti doresti un copil demn de incredere? 14 ani - varsta critica
Activități cu copilul tău Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
5 MODURI REALISTE PRIN CARE PUTEM REDUCE ZAHĂRUL DIN ALIMENTAȚIA COPILULUI
Următorul articol
Importanța acidului folic la copii