Coșul tău
0,00 lei

Cum poți să încurajezi copilul să bea apă

fetita-bea-apa

Practic, toată lumea știe că apa este cea mai bună alegere atunci când vine vorba de consumul de lichide. Apa calmează setea fără a adăuga zaharuri sau calorii și este esențială pentru o sănătate bună. Chiar și așa, există foarte mulți copii care refuză să bea cantitatea optimă de apă.

Din fericire, tactica de bază pentru a face copiii să bea mai multă apă este asemănătoare cu cea care îi face să facă aproape orice. Aceasta include, printre altele, disponibilitatea, opțiunile limitate, independența, distracția și jocurile, precum și recompensele. Să-ți faci copiii să bea mai multă apă nu ar trebui să fie o pedeapsă. În schimb, trebuie tratată ca o schimbare a stilului de viață, care va aduce beneficii întregii familii.

Un copil poate fi determinat să bea apă.

Este simplu, dacă aveți întotdeauna apă rece și răcoritoare, copiii vor bea o cantitate mai mare. Puneți o sticlă la rece ori de cate ori este nevoie și păstrați la îndemână o ceașcă preferată de copil. Rugați copilul în mod regulat să ia câteva înghițituri, chiar dacă pretinde că nu îi este sete.

Solicitați copilului să bea puțină apă înainte de a primi un pahar cu suc. Atunci când copilul este însetat, după un timp în care s-a jucat, iar opțiunile includ apă, lapte și … apă, este foarte probabil să aleagă apa.

Încet, dar sigur, eliminarea altor opțiuni va ajuta la alegerea automată a apei.

Desigur, acest lucru înseamnă că toată lumea din familie (inclusiv părinții) trebuie aibă aceleași opțiuni și să limiteze consumul altor băuturi. Acesta este un lucru benefic, deoarece apa potabilă este la fel de bună pentru adulți ca și pentru copii.

Citește și:  5 MODURI REALISTE PRIN CARE PUTEM REDUCE ZAHĂRUL DIN ALIMENTAȚIA COPILULUI

Este posibil ca unii copii să nu vrea, să nu înțeleagă sau să nu le pese de ce li se cere să bea mai multa apă. Copiii sunt, prin natura lor, curioși și este mult mai probabil să accepte (sau cel puțin să tolereze) o schimbare dacă le puteți da un motiv mai bun decât “pentru că așa am spus eu”.

Oferiți-i copilului informațiile de bază într-o manieră potrivită vârstei sale.

Explicați-i că orice corp necesită o aprovizionare consistentă cu apă pentru a funcționa corect și că cel mai bun mod de a hidrata corpul este să se consume cât mai multa apă. Este bine ca micuțului să i se vorbească despre băuturi acidulate, sucuri, etc., și să i se spună că acestea conțin un număr mare de calorii și zaharuri. Spuneți-le, de asemenea, că persoanele care consumă cât mai multă apă sunt mai energice și mai sănătoase.

Ghiduri pentru părinți Să avem copii sănătoși

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Prima vizită cu copilul la cabinetul stomatologic
Următorul articol
Rolul animalelor de companie în viața copiilor