Ingrediente pentu Humus cu Sfeclă Coaptă

  • 2 sfecle de mărime medie, spălate
  • 400 grame de năut fiert
  • 2 linguri si jumătate de tahini
  • O lingură de suc de lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • Sare și chimen după gust
  • Putină apă pentru a subția compoziția

Mod de preparare pentru Humus cu Sfeclă Coaptă

  1. Incălziți cuptorul la 200 de grade
  2. Inveliți sfecla în folie de aluminiu și coaceți 1-2 ore sau până se poate introduce ușor în ea vârful unui cuțit și lăsați-o la răcit; apoi decojiți-o și tăiați-o bucăți
  3. Puneți sfecla, năutul și usturoiul în robotul de bucătărie și mixați un minut
  4. Adăugați pasta tahini, sucul de lămâie, sarea, chimenul și o lingura de apă și mixați până humusul devine cremos. Dacă vi se pare că este încă gros, mai adăugați câte o lingură de apă până ajunge la consistența dorită.
  5. Gustați și mai asezonați cu sare sau suc de lamâie dacă este nevoie.

Se poate servi cu bucăți de lipie sau pâine prajită și cu bastonașe de legume. Este delicios și sănătos!

Poftă bună!

Ți-a plăcut articolul? Poți să dai un Like!
Iar dacă ai o prietenă căreia i-ar face și ei plăcere să-l citească atunci poți să-l și distribui pe Facebook.