Coșul tău
0,00 lei

Rețeta zilei: Un gust de neuitat, o salată cu alune cum n-ai mai mâncat!

reteta-salata-alune-featured

Cine spune că salatele fac parte din categoria garniturilor sau doar a gustărilor dintre mese? E adevărat că meselor copioase le șade bine cu o salată colorată alături. Însă, nimic nu e mai bine-venit într-o zi vară decât o explozie de arome bine alese, care nu doar că n-au nimic de-a face cu caloriile nesănătoase, dar aduc și ceva nou în meniul tău de sezon.

Astăzi vei afla povestea de dragoste dintre alunele prăjite și sărate și cuburile cremoase de avocado. De fapt, astăzi vei învăța să faci o salată nouă, una pe cât de specială, pe atât de savuroasă.

Salată cu alune și încă un ingredient secret.

Ține-te bine. Ingredientele de care ai nevoie nu sunt dintre cele mai obișnuite. Însă sunt cele mai gustoase! Iar dacă respecți întocmai rețeta, vei cădea pradă gustului delicios.

Ai nevoie de:

  • 200 g mozzarella
  • 1 lingură de Vegeta
  • 50 ml ulei de măsline
  • 100 g fasole albă
  • 100 g porumb dulce
  • 120 g avocado tăiat cubulețe
  • 50 g afine uscate
  • 100 g alune prăjite și sarate
  • 2-3 linguri de oțet balsamic.

Cu ingredientele de mai sus, salata e suficientă pentru patru persoane. Dacă vrei o salată mai mare, nu trebuie decât să crești cantitațile mai sus menționate.

Să dezlănțuim aromele

Mai întâi taie brânza mozzarella cuburi, presară jumătate de lingură de Vegeta peste și încă două linguri de ulei de măsline și lasă-le la macerat aproximativ 10 minute.

Cât timp gustul ingredientelor atent alese din Vegeta pătrunde cuburile proaspete de mozzarella, pregătește celelalte ingrediente. Vei adăuga pe rând, fasolea albă, porumbul dulce, fructul de avocado tăiat cuburi, afinele uscate și alunele maruntite.

Citește și:  Rețeta zilei: Dragostea trece prin stomac, nu-i aşa?

După ce ai amestecat toate aceste ingrediente, adaugă puțin oțet balsamic și încă o lingură de ulei de măsline. Aromele puternice ale fiecărui ingredient în parte se potrivesc de minune. Gustul acrișor al afinelor uscate completează savoarea consistentă a fructului de avocado. Iar mozzarella marinată cu Vegeta face din această salată un fel de mâncare care poate să-ți delecteze orice moment al zilei, de la mic dejun la cină.

Rețeta zilei

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Rețeta zilei: Vrabioara de vitel la gratar, pe pat de rucola si rosii cherry
Următorul articol
Copiii întreabă: Care sunt animalele pe cale de dispariție?