Coșul tău
0,00 lei

10 lucruri de care ma bucur ca nu existau cand eram eu mai tanara

liceenii

Am fost studenta in perioada anului 2000, cand viata era mult mai usoara. Doar putine persoane aveau telefoane mobile.

Daca cineva incerca sa ma contacteze puteam pretinde ca nu am primit email-ul, scrisoarea sau apelul. Nu ma gandeam sa fac lucruri imature sau sa fac senzatie peste noapte pe YouTube.

Astazi parca lumea a  luat-o razna: nu poate sa manance fara sa posteze pe facebook, nu poate primi un cadou fara sa se laude pe retelele de socializare, si fac lucruri stupide doar ca sa devina „faimosi”. Mereu mi-am spus ca sa fii celebru pe facebook este ca si cum ai castiga la jocul Monopoly.

Traind in lumea de astazi imi aduc aminte de vremurile trecute si ma bucur ca unele lucruri nu existau pe vremea mea. Asa am putut avea o copilarie frumoasa, lipsita de grijuri si de … tehnologie.

Iata care sunt aceste lucruri, care ma bucur ca NU existau cand eram tanara:

1. Facebook

Pe vremea cand eram studenta, nu exista facebook. Nu exista Candy Crush!

Jocurile generatiei mele erau: „Ascunselea”, “Castel”, “Ratele si vanatorii”, “Tara, tara! Vrem ostasi”, “Prinsea”,”Sticluta cu otrava”, “Pac Pac”, “Hotii si vardistii”, etc.

Socializam pe strada, in fata blocului, pana cand mama ne striga sa mergem in casa.

2. Mesajele

Acestea au devenit mai populare in ultimul an de facultate, si chiar si asa, nimeni nu prea le folosea pentru ca iti lua vreo 10 minute sa tastezi un cuvant de 7 litere. Sa numai zic de amenintarile mamei pentru fiecare mesaj text ce depasea costul suplimentar.

Citește și:  Cum poţi deveni un părinte pozitiv (chiar dacă nu ai fost crescut de unul)

Cand aveam nevoie, doar ridicam telefonul si sunam pe cine aveam nevoie.

3. Banchetul

Pe vremea mea nu se facea atata tam-tam pe aceasta petrecere de final de scoala. Noi tineam o „zi distractiva”, in care fiecare venea putin mai elegant imbracat, mancam si dansam, si asta era distractia noastra.

Astazi, toti se intrec in tinute care mai de care mai scumpe si extravagante.

4. Telefoane cu camera

Intorcandu-ma la zilele de glorie din facultate, am realizat ca fotografiile pe care le am sunt facute cu un aparat cu film. Developarea pozelor de pe aparat era ca deschiderea cadourilor in dimineata de Craciun: niciodata nu stiam cum au iesit pozele, asa ca pozele finale puteau sa ne dezamageasca si sa ne entuziasmeze in acelasi timp.

Nu exista prelucrari ale pozelor, iar singura metoda de a taia pe cineva din poza era practic sa tai poza cu totul.

5. Selfie-urile

Ei bine, nu prea puteai sa faci un selfie cu un aparat de fotografiat cu film. Si chiar daca puteai, nu prea aveai cum sa o incarci imediat pe internet pentru ca nu existau nici retelele de socializare.

Nu mai mentionez faptul ca, selfie-urile de acum, adica faptul ca te fotografiai singur, era etichetat ca narcisism, si practic, era, nefolositor.

6.Wikipedia

Cand eram la facultate, daca aveam nevoie de informatii sau aveam de realizat orice activitate de cercetare, trebuia sa merg la biblioteca. Astazi, datorita Wikipediei, studentii pot plagia din confortul propriilor canapele.

7. Telefoane inteligente – Smartphones

Pe vremea mea, cand ieseam cu prietenii, nu dateam check in, nu era presiunea de a raspunde la emai-ul si mesaje instantaneu, nu incarcam poze cu locul in care eram si nici nu postam maxime siropoase.

Citește și:  Sfaturi pentru părinţii singuri

8. Hashtags

#canderamtanara #nuexistahashtagul #viatasimpla

Pentru cei care nu stiti, hashtagul este un cuvant sau o fraza, careia i se pune inainte semnul #.

Un instrument de taguire a postarilor pe retelele de socializare. Obiectivul principal al hashtagului este sa adune intr-un singur loc toate postarile referitoare la un anumit topic, sa faciliteze informarea si conexiunea celor interesati de acelasi subiect.

9. Americanisme

La gradinita am invatat poezii in romaneste, nu in engleza, si am cantat “MULTI ANI TRAIASCA” nu “HAPPY BIRTHDAY” la aniversari.

10. Jocuri video

Noi nu aveam Dolby Surround System, taceam toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau PlayStation ci jocuri tetris.

Daca te-ai regasit in ceea ce ai citit si ai cazut putin pe ganduri, esti de-a mea!

[divider style=”style-4″]

Ti-a placut articolul? Poti sa dai un Like!
Iar daca ai o prietena careia i-ar placea atunci poti sa-l si distribui pe Facebook.

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Sfaturi pentru un bebelus inteligent
Următorul articol
Lucruri ciudate pe care le fac bebelusii si explicatia acestora