Coșul tău
0,00 lei

10 lucruri de care are nevoie o tânără mămică

familie-si-bebelus

Momentul în care devii mămică pentru prima dată este emoționant și  copleșitor. Ne dorim ca totul să fie perfect. Dar cum ar putea ști proaspetele mămici care sunt lucrurile de care bebelușul lor chiar are nevoie? Magazinele sunt pline cu tot felul de produse recomandate pentru mame prin intermediul reclamelor, dar nu toate sunt folositoare. Iată o lista care separă nevoile de dorințe atunci când vine vorba de cel mic.

1. Un stoc consistent de scutece

Să rămână fără pamperși la 3 dimineața poate fi dezastruos pentru o mamă. Chiar dacă a ales să folosească scutece din material refolosibil, stocul ar trebui asigurat periodic.

2. Hăinuțele speciale pentru bebe

Body-urile pentru nou-născuți sunt cele mai confortabile piese vestimentare, mai ales pentru că au posibilitatea de a se prinde între picioare pentru susținerea pampersului.

3. Scutecele pentru înfășat

De cele mai multe ori, atunci când sunt înfășați în scutece, micuții se simt din nou ca și cum ar fi în burtica mamei, așadar, materialul din care sunt confecționate ar trebui să fie cât mai moale și mai pufos.

4. Șervețelele

La fel ca și cu pamperșii, mamele pot alege să folosească batistele sau șervețelele de unică folosință. Însă oricare ar fi alegerea lor, ar trebui să se asigure că au destule în casă.

5. Păturica pentru schimbat scutecele

Desigur, multe băi publice au amenajate spații speciale unde nou-născuții pot fi schimbați, însă nimeni nu își dorește ca micuții să atingă cu propria piele acele suprafețe.

6. Geanta pentru organizarea lucrurilor

Pamperșii și șervețelele nu sunt singurele lucruri de care mamele au nevoie când pleacă cu bebelușii de acasă. Va trebui ca mamele să poarte cu ele hainuțe de schimb, jucării, biberon, și multe altele, așa că geanta cu compartimente este un must.

Citește și:  Sfaturi comunicare: inlocuieste comunicarea negativa

7. Marsupiul confortabil

Pentru ca nou-născuții să se poată simți în sigurantă și confortabil, la fel cum se simteau în burticile mămicilor, un port-bebe ales înțelept este cea mai bună decizie, mai ales atunci când mama hotărăște că este timpul pentru o plimbare.

8. Căruciorul

O altă decizie greu de luat, de obicei, este cea legată de cărucioare. Acestea se găsesc sub diferite forme și mărimi, însă este important să se plieze pe dimensiunile micuțului și să se simtă confortabil în el. Mai mult, ar trebui să aibă și un spațiu pentru obiecte, dar și să poată fi pliat, pentru a putea fi transportat cu ușurință în mașină.

9. Stațiile mobile

Atunci când sunt foarte mici, este riscant ca micuții să fie lăsați nesupravegheati. Însă în situații limită, pot fi folosite stațiile care să îi transmită mamei sunetele pe care le face micuțul ei, timp în care ea poate face de mâncare sau un duș.

10. Crema pentru mameloane

Majoritatea mamelor care alăptează au nevoie de o atfel de cremă pentru a evita iritațiile, durerea și crăpăturile pielii în zona respectivă.

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Bărbații spun ceea ce au simțit cu ADEVĂRAT când și-au văzut pentru prima dată bebelușii
Următorul articol
Fumatul are consecințe negative asupra bebelușilor și copiilor