Coșul tău
0,00 lei

10 sfaturi despre cum să nu crești un copil răsfățat

copil-rasfatat

Cu siguranță că toți părinții își doresc să poată avea o familie frumoasă, în care să existe copii educați și recunoscători, care să aibă un comportament adecvat atât acasă, cât și în vacanță, la școală, grădiniță, sau în alte medii. Bineînțeles că există și astfel de copii, însă uneori părinții trebuie să lucreze din greu pentru a realiza acest lucru. Există părinți care dacă la sfarșitul zilei realizează că micuții au plâns continuu pentru că nu au primit tot ceea ce au vrut, vor ajunge să se învinovățească pe ei înșiși în primul rând. Tot ceea ce ei ar trebui să facă, este să fie un bun exemplu pentru copii. În felul acesta, se vor bucura mai mult de rolul de părinte, copilașul lor va fi mai fericit, iar în familie va fi pace și armonie.

Iată ce trebuie să faceți în acest sens:

Spuneți “nu” mai des

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care părinții ar trebui să le facă ar fi să amâne mai des achiziționarea de obiecte pe care copilul și le dorește, chiar dacă au destule posibilitati financiare.

Așteptați recunoștință din partea copiilor

Micuțul ar trebui să învețe să spună “mulțumesc” mai des. Mai mult decât atât, contactul vizual, o strângere de mână adecvată și oferirea de apreciere și afecțiune părinților și celor din jur sunt puncte cheie în educația copilului.

Practicați fapte de caritate

Este bine ca la un anumit interval de timp părinții să doneze haine sau jucării pe care nu le mai folosesc, unor persoane care ar avea mai multă nevoie de ele. Este important ca micuții să facă parte din acest proces. Pentru asta, pot fi organizate periodic în cadrul familiei activități în care să sortați împreună obiectele, iar apoi sa le oferiți altor persoane.

Citește și:  Cum să citești limbajul corpului la copii

Persoanele cu care vine familia în contact sunt importante

Ar trebui acordată atenție prietenilor de familie care vă vizitează regulat locuința. Este posibil ca unii părinți să nu aibă aceleași valori cu voi, iar copiii lor să fie educați în alt mod. Acest lucru care ar putea determina modificări în comportamentul propriului copil.

Învățați  copiii să scrie bilețele de mulțumire

De obicei, atenția copiilor poate fi ușor captată de astfel de activități, mai ales dacă sunt desfășurate în familie. Prin scrierea de mulțumiri către părinți, aceștia pot învăța cum să își exprime sentimentele cât mai bine .

Nu este nevoie să “prindeți” copilul de fiecare dată când cade

Este bine ca părinții să le ofere copiilor o imagine reală asupra urmărilor faptelor lor de la o vârstă fragedă. Prin povestirea de experiențe asemănătoare cu cele pe care le experimentează, sau prezentarea unor exemple de tipul “viața nu este întotdeauna corectă”, micuții pot fi ușor îndepărtați de situațiile care i-ar putea dezamăgi.

Rezistați tentației de a cumpăra un lucru asemănător de mai multe ori

Doar pentru că au posibilitatea, nu înseamnă că adulții ar trebui să cumpere patru tipuri de păpuși Barbie doar pentru că fetița lor le vrea pe toate.

Discuțiile cu bunicii

Este esențial ca bunicii să înteleagă  că dorința părinților este de a avea un copil educat și recunoscător, și că nu ar trebui să răsfețe prea mult nepoții, pentru ca micuții să nu înteleagă greșit mesajul.

Valoarea banilor

Chiar dacă sunt la o vârstă mică, aceștia trebuie să știe valoarea banilor. În timp, părinții ar trebui să acorde răbdare procesului în care copilul lor învață să își gestioneze banii în mod corect.

Citește și:  Cateva moduri de a opri muscaturile copilului tau

Împărtășirea poveștilor de viață

Ultimul, dar nu cel din urmă sfat, este legat de faptul că părinții trebuie să le povestească copiilor despre rudele lor. Micuții trebuie să înțeleagă care le sunt “originile” și, de asemenea, să cunoască aspecte legate de toate persoanele cu care sunt înrudiți.

Ghiduri pentru părinți Școală, educație și disciplină

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Cum să citești limbajul corpului la copii
Următorul articol
Decorațiuni de Sărbători – Idei pentru amenajarea dormitorului de Crăciun