Coșul tău
0,00 lei

20 de lucruri pe care orice părinte ar trebui să le audă

Uneori părinții au nevoie de o încurajare pentru a face față încă o zi sau o perioadă celei mai grele „meserii” din lume: creșterea și educația unui copil.

În continuare vom vorbi despre 20 lucruri pe care fiecare părinte ar trebui să le audă.

Primele 10 sfaturi

  1. În ochii copiilor tai ești un erou indiferent ce crezi tu despre tine. Ești omul care parcurge distanțe mari în timp record, te lupți cu orice dragon pentru ei, ești omul pentru care orice provocare este ușor de trecut dacă vine vorba de ei.
  2. Toți părinții au momente grele. Creșterea copiilor este o luptă continuă și nu numai cu ei. Uneori și cu propria mentalitate sau personalitate. Toți părinții au momente în care se întreabă dacă au procedat bine și toți ar vrea să renunțe pentru un timp. Când simți că nu mai poți gândește-te astfel, precum zicea poetul: tot la zi ajunge și cea mai lungă noapte.
  3. Dacă te vei strădui să vezi totul cu o doză de amuzament, totul va fi mai ușor. Îți vei proteja mintea și te vei simți mai bine.
  4. În fiecare zi vei simți că undeva ai procedat greșit, că nu ai avut suficientă răbdare, și multe altele. Poate ai dreptate. Tot ce poți face e să nu te mai gândești.
  5. Un copil înseamnă nebunie, plânsete, îmbrățișări, țipete, sacru și teamă. Totul face parte din magia unui suflețel parte din tine.
  6. Familia este ancora ta chiar și atunci când lucrurile nu sunt perfecte. Nimic nu este perfect.
  7. Iubirea ne face să ne simțim mai bine chiar și când explodăm de furie, când nu mai avem răbdare. Totul este ciclic.
  8. Nu vei regreta niciodată că ai avut un copil. Există momente scurte când gândurile îți vor zbura aiurea, dar totul trece.
  9. Parentinul este asemeni urcatului pe un munte. La baza sa te odihnești, dar nu îți găsești locul până nu ajungi în vârf.
  10. Nu ești niciodată singur în lumea gigantă a părinților. Niciodată!
Citește și:  5 lucruri despre parenting pe care le-am invatat de la tatal meu

Următoarele 10 sfaturi

  1. Copiii știu cum să facă totul magic și tu vei asista la miracolul creat de ei. Aceiași copii care aveau scutece murdare și urai să le schimbi.
  2. Există o linie delicată între bucuria haosului și limita supraviețuirii. De fapt, nu există nicio delimitare. Totul este amestecat tot timpul.
  3. Dacă le dai voie, copiii te vor învăța să râzi cu gura până la urechi, să te bucuri de viață și să apreciezi lucrurile simple. Tot ei îți vor strica ziua. Este normal.
  4. Orice număr de copii înseamnă mulți copii. Obișnuiește-te cu ideea.
  5. Caută bucuria. O să o găsești în cele mai neobișnuite locuri: în zilele ocupate sau în situațiile ridicole. Bucuria este în copii întotdeauna.
  6. Vei avea momente când vei ceda și vei face greșeli. Iartă-te si mergi mai departe. Cere-le iertare copiilor tăi dacă i-ai rănit. Iubește-te pe tine și apoi iubește-i pe ei, învață-i să iubească lumea înconjurătoare.
  7. Copiii sunt dificili, scârboși, superbi. Tu ești exact ca ei.
  8. Parentinul te va face să te descoperi pe tine și să te înfrunți. Te va speria, te poate ruina, dar te poate și recrea, redescoperi. Vei deveni mai puternic ca niciodată.
  9. Echilibrul este doar un mit. Parentinul nu are nimic echilibrat în el, este doar un dans. Trebuie să cauți ritmul, nu echilibrul.
  10. Vor exista zile când te vei întreba unde au dispărut organizarea și aptitudinile tale. Nu au dispărut nicăieri, sunt încă în tine. Vei avea momente dificile cu cei mici, dar te vor și înălța. Parentingul este un mix între tragic și victorios, dezordine și magie.
Citește și:  10 lucruri pe care vreau ca fata mea sa le stie pana la 10 ani
Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
AGELESS SUMMIT – evenimentul pentru orice femeie peste 40 de ani
Următorul articol
Provocările mămicilor: la băiță