O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Dacă ne apucăm să căutăm pe internet rețete de piure vom găsi mii de rețete! Sute dintre ele sunt extrem de atractive, deci, cum puteți alege pe care să o încercați?

Noi ne-am apucat să selectăm cele mai interesante rețete, am încercat mai multe, am făcut și cu cartofi pasați manual, si cu un pasator. Ce să mai, ne-am distrat.

Iată, totuși, ce am învățat:

1. Alegerea cartofului este foarte importantă

Am încercat cu mai mulți cartofi, cu coajă roșie, cu coajă galbenă, mai mari, mai mici, cartofi noi, tot ce am găsit în piață.

Concluzia a fost că cel mai bun cartof pentru piure este cartoful cu coajă galbenă, de mărime medie.

2. Fierbeți cu grijă

Cele mai multe rețete vă vor spune să începeți punând cartofii în apă rece și sărată, ceea ce este un sfat extraordinar!

Pornind cu o temperatură scăzută și tăindu-i în bucăți de dimensiuni similare ajută cartofii să se fiarbă mai uniform.
Foarte important: lăsați cartofii câteva minute după fierbere pentru a se evapora umiditatea excesivă. Pe toată durata fierberii este bine să porniți hota, mai multe detalii pe http://hotatelescopica.ro. Dacă se elimină umiditatea în exces atunci avem toate șansele pentru un piure cremos și bun, și nu unul apos.
Și nu uitați: Trebuie să îi fierbeți moderat, dacă sunt prea fierbinți atunci nu mai sunt buni.

3. Trecem la pasat cartofii

Am încercat mai multe variante, de la cele clasice, apoi trecând printr-un pasator de cartofi, manual, cu găurile mici, până la un robot de bucătărie.

Cu robotul am terminat cel mai repede dar nu a fost chiar cea mai bună variantă. Cu procedeul clasic, manual, a rezultat un piure neuniform.

Citește și:  Rețeta zilei: Acadele din pandișpan

Cea mai bună alegere a fost pasatorul de cartofi cu găurile mici și uniforme.

4. Cum obținem un piure cremos

Am încercat lapte, unt, cremă de brânză, chiar și ulei de măsline.

Cea mai bună combinație de ingrediente a fost cu unt și lapte la care am adăugat o cantitate mică de smântână.

5. Să adăugăm ceva extra

Și aici am avut ceva de lucru, am încercat mai multe variante. Ingrediente pe care să le adăugăm la final sau ingrediente adăugate la fierberea cartofilor.

Am ajuns la concluzia că este foarte bine să adăugăm în apa în care fierbem cartofii și puțin usturoi pe care putem, sau nu, să-l pasăm împreună cu cartofii.

Deasemenea, rezultatul este foarte interesant atunci când adăugăm mozzarella grasă, foarte bine rasă în piureul gata făcut, atunci când încă este cald pentru a da posibilitatea brânzei să se topească.