Coșul tău
0,00 lei

8 Motive sa nu iei un catel cand copiii tai iti cer asta

catel-bichon

Am publicat mai devreme un articol in care va ofeream 10 motive sa va luati un catel. Ca sa fim corecti, va oferim acum 8 motive pentru care sa nu cedati la rugamintile copiilor atunci cand vor un catel.

Nu prea putem fi impartiali asa ca am gasit doar 8 motive pentru NU, in conditiile in care pentru DA avem 10 motive (si mai putem adauga).

Iata lista de motive:

  1. Lipsa timpului. Indiferent cui ii apartine oficial catelul tot tu te vei ocupa de el si cu siguranta ai deja o mie de alte lucruri pe cap in fiecare zi.
  2. Spatiu. Oricat de mic ar fi catelul, acesta are nevoie de spatiu. Nu-i asa ca sunt momente in care spatiul de la voi din casa ti se pare deja mic?
  3. Plictiseala. Copiii se bucura de un catel dar, de multe ori, este doar ceva de moment, o faza prin care trec. La un moment dat se vor plictisi si nu ii va mai interesa asa mult subiectul.
  4. Cheltuieli. Un caine nu se ingrijeste singur. Trebuie tuns, spalat, cosmetizat, vaccinat si are nevoie si de mancare. Toate acestea costa.
  5. Nu ceda usor rugamintilor. Cu siguranta copiii tai vor incepe cu „Dar mamiiii, vreau si eu un catel” sau „Daca ne iubesti o sa ne iei si noua un catel, te rugaaaaam”. Daca vei ceda usor rugamintilor de genul acesta vei face o greseala care te va costa pe termen lung, copiii se vor invata ca pot obtine orice cu rugaminti de acest gen.
  6. Unii catei se fac mari. Poate ca atunci cand e puiut este frumos si simpatic si dragalas dar ce faci atunci cand se va face mare si va deveni un disconfort pentru familia ta.
  7. Curatenia. In functie de catelul pe care vrei sa il iei ai sanse sa ajungi in situatia in care vei avea impresia ca la tine in casa nu va mai fi niciodata curat.
  8. Gandeste-te si la partenerul tau. L-ai intrebat si pe sotul tau daca vrea un catel? Ar trebui sa tii cont si de parerea lui
Citește și:  Începutul diversificarii la bebeluși
Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Sfaturi pentru mamicile care vor sa se intoarca la serviciu
Următorul articol
10 Motive pentru care familia ta are nevoie de un catel