Coșul tău
0,00 lei

8 sfaturi pentru perioada de după naștere

mamica-dupa-nastere

Trebuie să recunoașteți, momentul în care ajungi acasă cu un nou-născut, de la spital, poate fi copleșitor. Chiar dacă este primul sau al patrulea copil, mereu poți găsi metode noi prin care să îți menții sănătatea în timp ce înveți să fii mămică.

Hidratarea

În primul rând, hidratează-te. Corpul tău a făcut niște eforturi enorme în ultimul timp și are nevoie de hidratare care să îl ajute să se repare. Asigură-te că ai întotdeauna în apropriere un pahar cu apă sau apă de cocos. O alimentație corectă este, de asemenea, foarte importantă. În primele săptămâni după ce te-ai întors acasă de la spital ți-ar fi mai ușor să te vitaminizezi folosind smoothie-uri, băuturi proteice sau sucuri naturale.

Planificarea activităților

Atunci când în capul tău e un haos, indiferent că ești stresată, sau că mai ai și alți copii sau poate animale de companie de care să ai grijă, este bine să îți faci liste. Pune toate lucrurile pe care le ai de făcut în ordine pe liste, mai ales în primele luni după ce ai venit acasă de la spital. Este mai bine ca timpul tău liber să îl petreci relaxându-te în loc să te îngrijorezi pentru că au mai rămas lucruri importante de facut.

Numărul de telefon al unor firme cu livrări la domiciliu

Dacă nu ai un membru al familiei alături, care să aibă timp să meargă la cumpărături în locul tău, ți-ar fi de ajutor să ai un număr de telefon al unei firme care face livrări acasă. Poți consulta liste cu produsele existente chiar de pe telefon sau tabletă și poți comanda mâncarea sănătoasă care te va ajuta să te pui pe picioare, fără să faci niciun pic de efort.

Citește și:  Privarea de somn afecteaza performantele cognitive ale adolescentului

Ieși la aer

Evident, este bine să îți acorzi o perioadă de timp în care să stai acasă și să te vindeci, dar în momentul în care te simți în stare, nu ezita să ieși la o gură de aer. Există posibilitatea să devii depresivă, așa că dacă ieși pentru câteva ore la o plimbare pe afară ți-ar fi de mare folos.

Garderoba pentru perioada postpartum

Asigură-te că ai în garderobă câteva haine care să te ajute să treci de la hainele pe care le-ai purtat cât timp ai fost însărcinată la cele normale. Ultimul lucru pe care ai vrea să îl faci după o naștere este să mergi să probezi haine. Așa că este recomandat să îți pui deoparte câteva obiecte vestimentare mai lejere care să te ajute să te simți confortabil oricând, până trece și perioada aceasta.

Limitarea vizitatorilor

Cu sigurantă, după ce ai dat naștere, toată lumea va dori să dea buzna în vizită ca să îți cunoască copilul. Trebuie să-i faci să înțeleagă cât de important este pentru tine să ai timp pentru a-ți reveni și a petrece timp cu familia și micuțul tău. Așadar, nu trebuie să ignori persoanele care vor să îți facă o vizită scurtă, însă trebuie să te asiguri dinainte că aceste persoane știu că timpul de vizitare este unul limitat, deocamdată.

Intră într-un grup de mămici

Un ajutor pentru tine ar fi și să găsești o altă proaspătă mămică cu care să mai ții legătura și cu care să schimbi impresii. În anumite situații poate fi prețioasă părerea unei alte mămici.

Citește și:  Lucruri pe care mi-am promis ca nu o sa le fac copiilor mei

Pauză binemeritată

Toate mămicile știu că nu poți avea grijă de un nou-născut dacă nu ai în primul rând grijă de tine. Așadar, nu ezita să îți faci timp liber pentru tine în primul rând. Ia o pauză ca să îți faci unghiile, să stai cu o mască naturală pe față, sau să savurezi o cafea în liniste, ori de câte ori ai ocazia. Pune în aplicare din când în când micile tale plăceri și vei vedea cum acest lucru te va ajuta, mai ales din punct de vedere emoțional să fii o mamă nemaipomenită.

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Fumatul are consecințe negative asupra bebelușilor și copiilor
Următorul articol
Cum să citești limbajul corpului la copii