Coșul tău
0,00 lei

9 sfaturi pentru o naștere naturală și ușoară

femeie-gravida

Atunci când vine vorba de nașterea naturală, majoritatea femeilor se tem. Momentul nașterii este momentul cel mai temut și emoționant în același timp.

O naștere vaginală naturală, fără medicație este un obiectiv cu totul realizabil și rezonabil pentru aproximativ 85% din femeile gravide.

Din clipa în care află că este însărcinată, orice viitoare mămică speră la o naștere naturală cât mai rapidă și ușoară, cu un travaliu scurt și nedureros. Vestea bună este că poți avea o astfel de naștere dacă te pregătești corespunzător înainte de momentul nașterii și dacă pui în aplicare următoarele sfaturi din propria mea experiență.

1. Fă mișcare!

Mișcarea ușoară în timpul sarcinii este probabil unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face. Îți recomand de asemenea să efectuezi constant exerciții Kegel, foarte bune pentru musculatura pelviană, yoga sau înotul.

2. Nu lua prea mult în greutate

De obicei travaliul este mai ușor pentru femeile care nu sunt supraponderale. Acestea au mai puține complicații și necesită mai puține intervenții medicale. Exercițiile, alături de o alimentație sănătoasă te pot ajuta să te menții și să nu te îngrași excesiv.

3. Respiră corect

Dacă ești viitoare mămică, trebuie să știi că exercițiile de respirație te vor ajuta să te relaxezi pe durata travaliului. Respiră profund și permite mușchilor din întreg corpul să se relaxeze. Exercițiile de respirație corectă vor ajuta organismul în procesul nașterii.

4. Folosește apa

Petrece cât mai mult timp cu putința în apă. O cabină de duș, cada de baie, piscina de naștere sau comprese calde – toate sunt instrumente ce pot ameliora durerea, vor elimina din disconfort și te vor ajuta să relaxezi mușchii obosiți.

Citește și:  Diareea la copii: cauze, simptome și remedii la domiciliu foarte utile

5. Bea apă

Multă! Corpul tău va avea nevoie de apă întrucât travaliul presupune efort, transpirație și pierdere de lichide. Consumul de apă te va ajuta să te hidratezi așa că încearcă să consumi cât de multă poți.

Citește și: Top 13 sfaturi pentru o sarcină sănătoasă

6. Începutul travaliului petrece-l acasă!

Când ești acasă te poți plimba, poți sta în cadă, te poți face mai confortabilă decât la spital. Când contracțiile sunt mai dese de 5 minute și durează așa câteva ore, atunci poți merge la spital. Dacă nu ești dilatată suficient, nu merge încă la spital. Medicii chiar recomandă să rămâi acasă până în momentul în care consideri că nu mai poți.
Creează-ți acasă o atmosferă relaxantă care să te ajute să treci mai ușor peste durerile din timpul travaliului.

7. Informează-te!

Informațiile despre sarcină și travaliu se vor dovedi a fi foarte importante în procesul nașterii. Trebuie să cunoști semnalele pe care corpul ți le transmite și să acționezi ca atare. Cu cât vei fi mai informată, cu atât vei putea fi mai pregătita în respectivele momente.

femeie-gravida-mancand

8. Nu te înfometa!

Cunosc multe femei care de teama că ar putea avea un scaun necontrolat în timpul nașterii și travaliului, se înfometau.
Însă, atât nașterea, cât și travaliul sunt „operațiuni” ce necesită multa energie. Dacă organismul tău nu este bine alimentat, el nu va putea face față durerilor și presiunii din timpul nașterii. Specialiștii recomandă mesele bogate în minerale și vitamine care să îți ofere energia necesară.

9. Formează-ți o echipă de sprijin

Este foarte important să ai lângă tine pe cineva de încredere și apropiat: soțul, mama, sora, care să te încurajeze, să te asiste și să te maseze la nevoie.
Ei îți vor fi alături și te vor ajuta să treci peste dureri, mai ales dacă naști pe cale naturală.

Citește și:  Sa vorbim cu copiii - cum se fac ei intelesi in functie de varsta

[divider style=”style-4″]

Ți-a plăcut articolul? Poți să dai un Like!
Iar dacă ai o prietenă căreia i-ar plăcea atunci poți să-l și distribui pe Facebook.

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Copiii întreabă: de ce este Soarele așa fierbinte?
Următorul articol
Rețeta zilei: Creveți cu cocos