Coșul tău
0,00 lei

Activitati prin care calmezi un copil mic

copil-mic-suparat

Stiind cum sa faci fata stresului este o abilitate de care ai nevoie in viata. Daca copiii nostri ar invata cum sa se calmeze si sa se gandeasca in mod clar in timpul stresului, acestia vor avea o viata mai fericita.

Va prezint mai jos cateva metode pe care le recomand oricui vrea sa isi calmeze copilul si pe care le-am aplicat si eu pentru a-l invata cum sa se calmeze si sa stea calm, astfel incat acestea sa poata gandi clar, in orice situatie stresanta.

Odihna suficienta si alimentatia sanatoasa

Sunt primii pasi ce trebuie urmati pentru a-ti calma copilul. Un copil bine hranit si odihnit este mai cooperant. Fa-ti timp pentru el, asculta-l, desfasurati impreuna activitati care ii plac astfel incat sa simta ca se detensioneaza, ca scapa de stres si presiune.

Nu il forta niciodata sa vorbeasca ci lasa-l sa-si spuna ofurile in ritmul lui, asa cum simte el.

Activitate fizica

Mersul pe jos, alergatul, sportul, datul in leagan, sunt modalitati prin care copiii pot sa se calmeze si sa treaca printr-o situatie stresanta pentru ei. Activitatile fizice elibereaza endorfine, exercitiu care reduce perceptia de durere din creierul sau.

Vorbeste-i

Vorbitul este inca foarte util pentru ei! Copiii vorbesc cel mai bine atunci cand fac ceva – cand se intorc de la scoala, cand se plimba cu masina, in timp ce gatim cina, etc.
De asemenea, este de folos daca ai petrece cateva minute in dormitorul lui, inainte de culcare – inainte de a stinge lumina.

Fii o mama creativa

Vopsitul sau pictatul sunt cel mai probabil, un mediu creativ preferat de copii atunci cand sunt stresati. Cel mai important lucru este ca acestia sa aibe un mod de a se exprima, si, uneori, un mediu creativ deschide calea spre a vorbi despre o situatie stresanta.

Citește și:  Back to School: solutia perfecta pentru pachetul copiilor

Nu incerca niciodata sa-l controlezi cand este furios

Trimisul in camera nu va rezolva problema. Fii tu insuti calma, straduieste-te sa fii un exemplu pozitiv si abtine-te sa demonstrezi ca esti mai puternica.

Este bine sa il faci sa inteleaga ca este OK sa fie suparat, insa discutiile trebuie sa aiba loc cand se va calma.Vorbeste cu el despre ce inseamna stresul, de unde vine si cum se poate elibera de el.

Respecta perspectiva copilului

Nu il judeca si nu ii minimiza sentimentele, chiar si cand este suparat ca nu e curata camasa lui preferata sau ca jucaria preferata s-a stricat. Pentru copii, asemenea lucruri sunt importante si au tot dreptul sa fie suparati; tu trebuie sa ii intelegi si sa te pui in pielea lor.

Inconjoara-l cu dragostea si gasiti impreuna cele mai bune solutii pentru rezolvarea problemelor.

Nu este usor sa recunosti cand un copil este stresat, insa urmareste daca i se schimba brusc starile de spirit, daca are izbucniri, daca isi schimba programul de somn, daca face pipi noaptea in somn, etc. Copiii mai mici pot recapata obiceiuri de bebelus: isi sug degetul, isi invart parul, isi baga degetul in nas, etc.

Ajuta-l sa iasa din starea aceasta. Cuvintele si activitatile pot fi cheia succesului in calmarea copiilor.

[divider style=”style-4″]

Ti-a placut articolul? Poti sa dai un Like!
Iar daca ai o prietena careia i-ar placea atunci poti sa-l si distribui pe Facebook.

Activități cu copilul tău Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
7 Sfaturi despre cum sa pierzi in greutate dupa nastere
Următorul articol
14 moduri prin care iti poti ajuta copilul la scoala