Coșul tău
0,00 lei

Ajută-ți copilul să-și facă prieteni

prietenie-copii

Orice copil își dorește să aibă prieteni. Un prieten de încredere este cel mai frumos cadou de care putem avea parte.

Deși este mai greu să îți faci prieteni în zilele noastre, deoarece tehnologia a dus la înstrăinare și majoritatea aleg să comunice mai mult virtual, trebuie să ne încurajăm copiii să își facă prieteni și, în același timp, să fie buni prieteni pentru ceilalți.

În momentul începerii școlii există o mulțime de căi necunoscute pentru copilul tău. Toate acestea sunt presărate cu teama de necunoscut: un nou profesor, materii școlare mai grele, uniforme școlare, colegi noi, etc. Din perspectiva copilului tău, probabil cel mai tulburător gând este „oare va reuși să-și facă prieteni noi?„.

Vrei să știi cum să-ți echipezi copilul cu instrumentele de care are nevoie pentru a socializa cu încredere? Urmărește în continuare sfaturile propuse și ajută-ți micuțul să își facă noi prieteni cu ușurință.

Vorbește-i despre prietenie

Pune accent pe importanța prietenilor în viața noastră. Vorbește-i despre ce înseamnă prietenia și care este rolul ei și oferă-i chiar exemple concrete din viața ta.

Arată-i cum se procedează

Ca părinte, ești primul profesor al copilului tău și comportamentul tău influențează modul în care se simte și acționează. Modelează-i spiritul de echipă și ajută-l să înțeleagă cum prietenii noi pe care și-i face la scoală îl pot ajuta în multe privințe.

Micile lecții pe care le învată copiii pe parcursul întregii zile pot avea un impact puternic asupra capacității lor de a-și face prieteni.

De exemplu, atunci când copilul interacționează și se comportă bine cu ceilalți, apariția unor noi prieteni va fi un lucru mult mai ușor.

Citește și:  10 lucruri de care ma bucur ca nu existau cand eram eu mai tanara

Asigură-te că te comporți și tu ca un bun prieten, însușind calitățile necesare astfel încât el sa le asimileze.

Explorați interesele comune

Sălile de clasă sunt microcosmosuri ale societății noastre; un loc unde oamenii de toate culturile, caracteristicile și interesele se întâlnesc. Acest scenariu oferă copiilor două oportunități principale:

  • De a învăța să accepte pe ceilalți
  • De a descoperi lucrurile comune pe care le-ar putea avea cu alți copii de vârsta lui

Cel mai rapid mod de a construi noi prietenii este în jurul intereselor comune.
Încurajez părinții să vorbească cu profesorii sau învățătorii copiilor lor pentru a afla care elevi împărtășesc pasiunile copiilor lor.

Organizează o zi de joacă acasă la voi și oferă-i copilului și noului său prieten activități specifice pe care să le facă împreună.

Invață-l bunele maniere

Cunoscând bunele maniere, micuțul tău își va face cu ușurință prieteni noi. Nu este un secret faptul că toți copiii politicoși, respectuoși și prietenoși atrag mai ușor prieteni și dezvoltă relații mai solide.
Învață-l pe micuțul tău:

  • Contact vizual și zâmbetul natural
  • Să își țină întotdeauna o promisiune facută
  • Să se ofere voluntar în cadrul activităților școlare
  • Să fie sincer
  • Să ofere complimente

Cu puțin ajutor din partea ta, micuțul tău va avea capacitatea și încrederea de a-și extinde cercul social în următoarele luni.

[divider style=”style-4″]

Ți-a plăcut articolul? Poți să dai un Like!
Iar dacă ai o prietenă căreia i-ar face și ei plăcere să-l citească atunci poți să-l și distribui pe Facebook.

Ghiduri pentru părinți Școală, educație și disciplină

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
10 Sfaturi pentru părinți stresați
Următorul articol
Cum să câștigi războiul plânsetelor cu copilul tău