Coșul tău
0,00 lei

Când copiii au alergii! Lucrurile pe care oamenii nu le cunosc despre îngrijirea unui copil cu alergii

copii-cu-alergii

Foarte mulți dintre cunoscuții mei au o formă sau alta de alergie. Sau mai multe alergii.

Din fericire, majoritatea alergiilor nu dau mari bătăi de cap. Alte alergii mai serioase, pe de altă parte, pot fi periculoase și neplăcute, ținând copiii departe de terenul de sport. Iar unele alergii pot amenința viața – precum în cazul fiului prietenei mele care are o alergie fatală la alune.

Alergia la alune de care suferă Claudiu este atât de gravă încât are potențial fatal.

Deşi în unele școli și grădinițe problema este dezbătută și foarte bine ținută sub control, nu se pot controla toate aspectele pentru siguranța unui copil cu alergie la alune. Trăind cu temerile care rezultă din creșterea unui copil cu o alergie severă la alune, mama lui Claudiu, Anca, ne împărtășește ceea ce unii părinți poate nu știu despre alergiile care pun viața în pericol.

1. Părinții copiilor cu alergii severe pot pune multe întrebări

Este important ca acești părinți să știe cu ce vor fi serviți copiii la locurile de joacă sau la petrecerile aniversare. De asemenea, pot să întrebe chiar dinainte de a ajunge despre meniu sau pot refuza invitația pe baza informaţiilor cu privire la meniul ce va fi servit.

În cazul lui Claudiu, de exemplu, nu este suficient ca tortul să nu conțină alune, ci niciunul din ingredientele tortului să nu fi fost preparat într-o fabrică unde pot exista și urme de alune. Dată fiind gravitatea situației, acest lucru înseamnă că părinții ai căror copii au alergii fatale, pur și simplu nu îi pot crede pe cuvânt pe cei care lansează invitația și ar putea cere  să vadă etichetele preparatelor ce vor fi servite.

Citește și:  Cum să-ți ajuți copilul să se pregătească pentru școală mai repede

2. Copiii cu alergii alimentare își pot aduce propria mâncare

În loc să pui o mulțime de întrebări, de multe ori este mai simplu să aduci mâncarea care nu conține alergenii la care copilul este sensibil.

Gazdele nu trebuie să se supere dacă acest lucru se va întâmpla. Nu ține de preferințe  în ceea ce priveşte gusturile sau de mofturi, ci este o problemă de viață și de moarte.

3. Copiii cu alergii severe pot lipsi de la întâlnirile sociale

Un copil cu alergie fatală la alune, de exemplu, nu poate participa la zile de naștere.

Gândește-te și la copiii cu alergie la iarbă, care nu pot să se bucure împreună cu ceilalți de sporturile în aer liber. A sări peste elementele simple dar frumoase ale copilăriei poate fi o situație care lasă un gust amar familiilor afectate.

Citește și:  10 lucruri amuzante despre schimbatul de scutece

4. Viețile părinților copiilor cu alergii se schimba

Ai fost vreodată nevoit să folosești un inhalator pentru a-ți ajuta copilul să respire din nou? Sper că nu! Dar din cauza gravității unor alergii, mulți părinți care au copii cu alergii fatale nu vor putea renunța la rutina pe care au adoptat-o.

5. Frații și surorile copiilor cu alergii pot fi afectați

Nu numai Claudiu nu va putea mânca un tort cumpărat din magazin, dar nici surioara lui nu va putea.

Sacrificiile pe care le face pentru fratele ei sunt mari, pentru că nu își permite să aducă produse potențial alergene acasă, care ar putea intra în contact cu fratele ei prin atingerea unui prosop sau pur si simplu printr-o strângere de mână.

Citește și:  Bolile copilăriei - varicela și rujeola
Ghiduri pentru părinți Să avem copii sănătoși

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Ce le spunem copiilor despre trecutul nostru
Următorul articol
La ce să te aștepți când aduci acasă bebe 2