Coșul tău
0,00 lei

Cantece pentru copii

copii-cantand

Pentru prescolarii plini de energie sau elevii din clasele primare, vacantele in care nu pot sta toata ziulica afara pot fi un adevarat cosmar. Atat pentru ei, cat si pentru voi ca mamici, pentru ca isi consuma energia “rasturnand” casa cu susul in jos.

Cea mai buna modalitate de a fructifica aceste zile lungi pe care copilul le petrece in casa, in avantajul dezvoltarii personale, este, printre altele, sa il invatam cantece pentru a-i stimula memoria. Daca incepi sa inveti copilul cantecele, el isi va consuma energia incercand sa retina versurile si linia melodica. Uite cateva cantecele pe care orice copil le va adora:

  1. Ratustele mele
    Este unul dintre cele mai cunocute cantecele pentru copii. Vioi si distractiv, cantecelul descrie o zi obisnuita din viata unor ratuste.
  1. Vulpe, tu mi-ai furat gasca
    Un alt cantec “traditional” al copilariei, cantecelul condamna furtul intr-o maniera amuzanta si usor de inteles pentru copii.
  1. Daca vesel se traieste
    Cel mai probabil micutul tau a invatat deja acest cantecel la gradinita, insa nu ar fi rau sa il repete pentru ca este insotit de o coregrafie simpla, care ajuta copilul sa consume surplusul de energie.
  1. O lume minunata
    Chiar daca e putin mai lung, cantecelul ii invata pe copii ca trebuie sa se bucure de copilaria lor, nu sa isi doreasca sa creasca mai repede (asa cum se intampla de obicei cu micutii).
  1. Boroboata
    Un cantec amuzant despre un copil poznas. Este un mod amuzant, la care copiii vor fi mai receptive, de a le arata de ce nu e bine sa faca obraznicaturi.
  1. In padurea cu alune
    Cantecelul invata copiii ca pot fi prieteni cu oricine, indiferent de diferente.
  1. Are mama o fetita
    Un cantecel pentru fetitele harnicute, ca sa se simta appreciate, dar si pentru cele mai putin harnicute, ca sa invete putin din ceea ce inseamna responsabilitate, cum ar fi pregatirea ghiozdanului
  1. Un elefant se legana
    Este cantecelul perfect cu care poti ajuta copilul tau sa invete sa numere de la 1 la 10 si invers
  1. Culorile
    Personificand culorile, cantecelul invata copiii cele mai importante culori
  1. Ceata lui pitigoi
    Un cantecel amuzant, pe placul tuturor copiilor
  1. Cate unul pe carare
    Un cantecel vessel, cu ajutorul caruia copiii vor invata despre universal padurii
  1. Twinkle, twinkle little star
    Daca vrei sa iti pregatesti copilul sa invete limba engleza, acesta este cantecelul potrivit, pentru ca este cel mai celebru cantecel pentru copii in limba engleza. Poate fi folosit ca si cantec de leagan cand copilul e prea mic sa cante in engleza
Citește și:  Cele mai bune sfaturi de planificare a nunții
Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Primele 1000 de zile si Seminarul de Alaptare Exclusiva
Următorul articol
Sfaturi comunicare: inlocuieste comunicarea negativa