Cateva moduri de a opri muscaturile copilului tau
Problema muscatului pare sa fie o problema comuna pentru parintii copiilor incepand cu varsta de 1 an a micutilor, atunci cand le apare dantura.
Ingrijorator este cand parintii isi lasa copii sa muste, chiar incurajandu-i si amuzandu-se la un astfel de comportament, copiii ajungand sa creada ca este un joc nevinovat si ca nu fac nimic rau.
De ce musca?
Intre 5 si 7 luni, copiii musca datorita disconfortului care apare la nivelul gurii datorita cresterii dintilor.
Intre 1-2 ani, copiii musca in momentul in care simt frustare, doresc sa-si arate puterea sau sa retina atentia celeilalte persoane.
Dupa varsta de 3 ani, copiii musca atunci cand pierd o „lupta” si se simt lipsiti de putere.
Situatiile in care un copil il musca pe alt copil sunt cel mai des intalnite atunci cand acesta se afla intr-un grup de copii.
Chiar daca ti se pare o joaca de copiii, pentru ceilalti nu este un lucru placut, asadar trebuie sa impiedici imediat acest lucru.
Iata cum:
- Explica-i de ce muscatul nu este o solutie.
Probabil la inceput nu va intelege, de aceea va fi necesar sa justifici: ii poti spune ca muscatul doare si ii raneste pe ceilalti. - Vorbiti cu calm.
Atunci cand sunteti intr-un cerc si copilul dumneavoastră musca pe cineva folositi o voce blanda si calma pentru a-i reaminti ca muscatul nu ii este permis. - Dupa incident, intrebati-l de ce a muscat, ce a vrut sa obtina, ce l-a suparat.
- Ce tie nu iti place, altuia nu-ti face.
Faceti un mic test si puneti-l pe cel mic sa se muste singur. Sigur va zice ca doare; da!, asta este si ideea.
Dupa ce va simti pe cont propriu ca muscatul este dureros, va renunta sa-i muste si pe ceilalti copii. Sau, pur si simplu, cereti-i sa se imagineze in situatia celui pe care l-a muscat. - Spuneti-i ca muscatul este doar pentru alimente.
Sau daca este prea mic pentru a intelege, oferiti-i alte lucruri de mestecat: morcovi, mere, orice lucru care ar calma nevoia de a musca sau calma gingiile. - Laudati-l atunci cand nu musca.
Laudati-l si recompensati-l atunci cand a fost intr-o situatie in care anterior ar fi muscat, dar de data aceasta s-a abtinut. - Adeseori, copiii, cand musca, isi doresc ceva.
Spune-i ca atunci cand isi doreste ceva, cea mai buna solutie este sa vina sa iti ceara acel lucru.
In cazul in care copilul dumneavoastră continua sa muste in ciuda utilizarii metodelor prezentate mai sus, puteti consulta un pedic pediatru, deoarece pot exista dificultati fizice de dezvoltare ce trebuie abordate.
Comentează