Coșul tău
0,00 lei

Ce cadou să duci unei proaspete mămici

mama-nou-nascut

Tocmai ai aflat cu mare bucurie despre venirea pe lume a unui bebeluș și aștepți cu nerăbdare să faci cunoștință cu el?

Ar trebui să ți cont că atunci când devenim părinți, viața ni se schimbă complet, iar unii dintre noi tind să fie super protectori, așa că ar trebui să așteptăm cuminți până când ni se va confirma că putem merge în vizită la nou-născut.

Proaspeții părinți au nevoie de timp

Ar trebui să știți, dragi membri ai familiei și/sau prieteni că proaspeții părinți, odată ajunși acasă, au nevoie de timp pentru a se conecta cu noul membru al familiei. Deși în culmea fericirii, vor trece printr-o perioadă de acomodare cu noul statut.

Este o perioadă cu emoții intense pentru ambii părinți, dar mai ales pentru mămică. Ea va avea nevoie de odihnă pentru a se recupera după naștere și de multă liniște și ajutor din partea celor din familie. Multe mămici se pot simți copleșite, unele se află la prima naștere și învață din mers, altele citesc, iar cele mai multe se bazează pe instinct.

În primele zile, ca proaspeți părinți ai unui ghemotoc de fericire noi ne-am simțit fericiți, copleșiți, mândri și puțin (mai mult) speriați, dar mai ales obosiți.

Care este cadoul potrivit pentru o mămică?

M-am tot gândit, pe întreg parcursul sarcinii prietenei mele, ce cadou ar fi cel mai potrivit pentru ea și bebe, când va veni pe lume. Sigur că sunt o mulțime de variante din care putem să alegem pentru nou-născut, de la genți pentru scutece la biberoane și de la cântar pentru bebeluș la purificator/umidificator pentru camera copilului.

Citește și:  10 lucruri de care are nevoie o tânără mămică

Fiindcă îmi aminteam cât de sensibilă am fost eu în primele luni de viață ale fiicei mele -schimbările nivelurilor de estrogen și progesteron își spuneau cuvântul – dar și cât de bine mi-a prins ajutorul mamei care s-a mutat cu noi o perioadă, am făcut o listă cu câteva idei de “cadouri” pentru proaspetele mămici.

Nu mergeți în vizită fără să anunțați!

Oricât de apropiată este relația voastră cu părinții copilului, vă sfătuiesc să nu mergeți în vizită fără să anunțați. Pentru că bebelușul prietenei mele s-a născut prematur, am fost primită în vizită la două săptămâni de la sosirea lor acasă.

Sigur că în tot timpul ăsta am vorbit la telefon, sfătuind-o ori de câte ori a avut nevoie. Știam, deci, cât de obosită era și cât de puțin timp avea pentru ea, pentru treburile casnice și cam orice altceva în afara bebelușului.

Așa că la prima vizită m-am prezentat la ei cu o tavă cu musaca. Mi-a spus ca era lihnită de foame dar pur și simplu nu avusese timp să gătească ceva în ziua aia. Apoi am ajutat-o să facă puțină curățenie prin casă și am călcat hăinuțele bebelușului. Iar în final i-am propus să meargă să facă o baie și că are voie să stea cât simte nevoia ?.

Am repetat istoria asta de câteva ori până când s-au acomodat unii cu ceilalți, băiețelul a crescut și și-au creat o rutină zilnică. După care eram solicitată pe post de babysitter ori de câte ori părinții voiau să meargă la vreun film sau să cineze în oraș.

Citește și:  Religia în şcoli, un subiect extrem de controversat

Sunt multe lucruri utile pe care le puteți oferi unui nou născut, dar pentru mămică, știu sigur că o mână de ajutor la treburile casnice, puțin timp doar pentru ea și o caserolă cu mâncare gata pregătită sunt cele mai bune daruri – mi-a confirmat-o prietena mea și mi-o repetă de fiecare dată când are ocazia.

Voi cu ce cadouri ați mers în vizită la o proaspătă mămică?

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Copiii întreabă: Care sunt animalele pe cale de dispariție?
Următorul articol
Rețete simple și delicioase pentru o petrecere reușită