Coșul tău
0,00 lei

Ce cadouri (gratis) le putem oferi copiilor noștri, care le vor schimba viața

familie

Dintre amintirile pe care le am din copilărie, am realizat că foarte puține includ darurile pe care le-am primit. Știu sigur că într-o zi frumoasă de primăvară am primit role, îmi mai aduc aminte de păpușile pe care le primeam de Crăciun de la bunici, de o bicicletă Pegas primită la începutul unei vacanțe de vară, și cam atât.

În afară de asta, amintirile mele despre cadourile primite în copilărie, sunt destul de rare.

Asta m-a dus cu gândul la ….ce cadouri am primit, și le putem da copiilor noștri, pe care nu le vor uita niciodată?

Ce cadouri le putem face care să le schimbe viața pentru totdeauna?

1. Curiozitatea

Învățați-i pe copiii dvs. să pună întrebări despre cine, ce, unde, cum, de ce și de ce nu. „Nu mai puneți atâtea întrebări” sunt cuvinte care nu ar trebui să iasă niciodată din gura unui părinte.

2. Determinarea

Unul dintre cei mai importanți factori determinanți în succesul unei persoane este dimensiunea voinței. Mulți oameni talentați au eșuat din cauză că nu au fost suficient de determinați în a-și atinge scopul

3. Disciplina

Copiii trebuie să învețe totul de la adulți, inclusiv comportamente adecvate, cum să se înțeleagă cu alții, cum să obțină rezultate sau cum să-și atingă visele. Disciplina nu trebuie evitată. În schimb, ar trebui să fie consecventă și pozitivă.

4. Încurajarea

Cuvintele sunt puternice. Ele pot crea sau pot distruge. Cuvintele pe care alegem să le rostim, pot oferi încurajări și gânduri pozitive unui copil….. alte cuvinte, pot aduce deznădejde. Deci, alegeți-le cu atenție!

Citește și:  Cele doua cuvinte cu cel mai mare impact pe care i le spun fiicei mele

5. Generozitatea

Învățați-i pe copiii voștri să fie generoși prin exemplul propriu, astfel încât să devină ei înșiși generoși.

6. Găsirea frumuseții

Ajută-i pe copiii tăi să găsească frumusețe în tot ceea ce îi înconjoară;  învață-i să se bucure de prima zăpadă, de o înghețată bună în mijlocul unei zile caniculare, sau de un peisaj de munte care îți taie respirația

7. Onestitate / Integritate

Copiii care învață valoarea și importanța onestității de la o vârstă fragedă au o șansă mult mai mare de a deveni adulți cinstiți. Și adulții care sunt cinstiți în relațiile cu alții, tind să se simtă mai bine cu ei înșiși, să se bucure mai mult de viața lor și chiar să doarmă mai bine noaptea.

8. Îmbrățișări și sărutări

Odată l-am auzit pe tatăl unui băiețel spunându-i fiului său că a crescut prea mare pentru sărutări. Mi se rupe sufletul de fiecare dată când mă gândesc la asta. Copiii noștri nu sunt niciodată prea mari pentru a primi săruturi și îmbrățișări.

9. Imaginația

Dacă am învățat ceva în ultimii 20 de ani, este că viața se schimbă mai rapid și mai rapid cu fiecare zi. Lumea de mâine nu seamănă deloc cu lumea de azi. Iar oamenii cu imaginație sunt cei care nu doar o trăiesc, ci o creează.

10. Brațele tale

Este cel mai bun loc din întreaga lume pentru o carte, o poveste sau o conversație. Și este chiar în fața dvs. tot timpul ?

Nu dăruiești decât puțin când dai din bunurile tale, atunci când dai din tine, este cu adevărat un dar

11. Dragostea de învățătură

Mă refer acum la pasiunea pentru învățare, care este cu totul diferită de a studia doar pentru a lua o notă bună sau pentru a fi pe placul profesorului. Dragostea de învățătură se învață acasă. Așa că citiți, puneți întrebări și analizați. Cu alte cuvinte, învățați să iubiți învățătura.

Citește și:  Vânarea perseidelor

12. Ora mesei petrecută împreună

Mesele oferă oportunități de neegalat pentru apropierea relațiilor, oportunități care nu pot fi găsite în altă parte. Din lucrurile care par banale pe care le povestiți în timpul mesei poți afla despre copilul tău mult mai multe decât întrebându-l “Ce-ai făcut astăzi la școală?”, la care oricum la răspunde “Bine”

13. Oportunități

Copiii au nevoie de oportunități de a experimenta lucruri noi, astfel încât să poată afla ce îi bucură și la ce sunt buni. Și contrar credinței populare, acest lucru nu trebuie să necesite mulți bani.

14. Optimismul

Pesimiștii nu schimbă lumea. Optimiștii o fac.

15. Spațiu pentru a face greșeli

Copiii sunt copii. Nu s-au născut învățați. Dați-le loc pentru a experimenta, a explora și a face greșeli. Au nevoie de răbdarea voastră și de încurajări.

16. Simțul umorului

Râdeți cu copiii dvs. zilnic. „O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută.” – Charlie Chaplin

17. Stabilitate

O casă stabilă devine fundamentul pe care copiii își construiesc restul vieții. Ei trebuie să-și cunoască locul în familie, în cine pot avea încredere și cine va fi acolo pentru ei.

18. Timpul

Cadoul timpului este singurul dar pe care nu îl puteți returna sau lua înapoi niciodată. Așa că gândiți-vă cu atenție cu cine vă petreceți timpul

19. Stima de sine

Oamenii care își cunosc valoarea ajung să aibă încredere în sine, respect de sine și valoare de sine. În consecință, este mai probabil ca aceștia să devină adulți care își respectă principiile și valorile

20. Dragostea

… cel mai mare dintre aceste daruri, după părerea mea, este dragostea.

Citește și:  10 Sfaturi: convinge-ti copilul ca sportul e sanatos

Bineînțeles că nu veți găsi niciunul dintre aceste “cadouri” la supermarketul din colt, dar chiar asta voiam să subliniez. Eu le-am lăsat la urmă pe cele 3 cele mai importante daruri pe care le poți face copilului tău, fără bani.

Tu ce alte cadouri prețioase ai face/ai făcut copilului tău?

Activități cu copilul tău Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Copiii întreabă: De ce nu pot vorbi animalele ca noi, oamenii?
Următorul articol
Comunicat: Podravka România contribuie la masa caldă a celor mai puțin norocoși