Coșul tău
0,00 lei

Cel mai bun moment pentru a face temele

scoala-teme-2

Odata ce micutii nostri au inceput scoala, una dintre marile dileme ale organizarii timpului este momentul in care ar trebui sa fie facute temele.

Imediat dupa ce ajunge de la scoala, sau dupa ce se satura de joaca?

Avantajul de a face temele imediat dupa ce copilul a ajuns de la scoala este lumina naturala disponibila. Pe perioada toamnei si a iernii zilele sunt scurte, iar lumina soarelui dispare repede. Cu cat isi face temele mai repede, cu atat copilul va scapa mai repede de grijile zilnice.

Dezavantajul este ca, dupa 4-5 ore de scoala, copilul are nevoie de recreere altfel nu se va concentra iar temele nu vor fi facute cu grija sau cu atentie. In plus, cand va fi gata cu temele, s-ar putea sa nu vrei sa il lasi sa se joace afara, mai ales cand serile devin prea reci.

Daca lasam copilul sa se recreeze inainte de a face teme, este posibil sa piarda cea mai buna lumina; isi va face temele la lumina oferita de bec, iar acest lucru ii va afecta ochii pe termen lung chiar daca efectele nu sunt vizibile imediat.

Avantajele si dezavantajele ambelor solutii cantaresc aproximativ la fel in balanta, de aceea poate cea mai buna solutie ar fi adoptarea unei cai de mijloc.

Pentru ca are nevoie de recreere, trebuie sa lasam copilul sa se joace putin dupa ce ajunge de la scoala. Ar putea fi o jumatate de ora, o ora, o ora si jumatate. Cel mai bine e sa verificam cate teme are de facut inainte sa decidem cat il lasam sa se joace. In cazul in care consideri ca ii va lua mai mult sa le faca, il lasi sa se joace inainte de teme maxim o ora, pe care o poate petrece afara cu prietenii. Daca aproximezi ca isi va termina repede temele, il poti lasa sa se joace mai mult. Astfel micutul va avea timp de recreere dupa orele de scoala obositoare pentru el dar va apuca sa isi scrie temele in lumina naturala.

Citește și:  6 metode de a insufla copiilor dragostea pentru școală

scoala-teme

Daca, insa, se intampla ceva neprevazut si copilul apuca sa isi faca temele dupa ce s-a inserat, asigura-te ca lumina becului ii bate din fata si nu dintr-o parte, astfel nu se pot forma umbre care, insesizabil, obosesc totusi ochii.

Cu temele de facut peste weekend cum procedezi?

Toti elevii asteapta cu nerabdare ziua de vineri pentru ca este singura zi din saptamana in care nu vor avea de facut teme. Merita insa satisfactia unei zile de scoala fara teme acasa pentru a sacrifice o duminica, zi de weekend, pentru a face temele?

Zilele de weekend sunt pentru odihna, si este bine sa invatam copilul sa profite de ele. Convinge-l sa isi faca temele vinerea si sa se bucure de sambete si duminici linistite, insa daca nu vrea cu niciun chip, nu il obliga. Atata timp cat isi face temele atent, in lumina potrivita, copilul ar putea sa decida in care zi a sfarsitului de saptamana doreste sa isi faca temele.

Ghiduri pentru părinți Școală, educație și disciplină

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Hranirea bebelusului noaptea
Următorul articol
Sa gatim impreuna un desert (+reteta)