Coșul tău
0,00 lei

Cele mai bune sfaturi de planificare a nunții

nunta1

Nunta se planifică din timp, chiar cu un an înainte. Uneori este nevoie și de aproape doi ani dacă se dorește ca nunta să fie chiar un eveniment special. Alegerea locației, a restaurantului, stabilirea sezonului când va avea loc nunta, trimiterea invitațiilor și așa mai departe, toate necesită timp.

Indiferent în ce oraș locuiești poți găsi diferite locații pentru nunta ta, cum sunt de exemplu renumitele restaurante Ploiești însă rezervările pentru acestea și pentru furnizorii de servicii (fotograf, formația care asigură muzica, aranjamente florale și altele) se fac din timp. Organizează o recepție de nuntă pentru ca oaspeții să se simtă relaxați și să-și amintească cu plăcere de acest eveniment. La recepție invitații pot socializa astfel se pot cunoaște reciproc, iar mirele, mireasa și rudele apropiate ale acestora pot saluta pe fiecare oaspete în mod personal. Recepția poate avea loc și afară, pe terasa unui restaurant, mai ales dacă nunta a fost planificată în anotimpul de primăvară sau vară, când este cald.

Alege o temă de nuntă în care să predomine creativitatea, astfel invitații nu se vor plictisi și vor fi încântați să ia parte la un eveniment cu multe surprize. Toate lucrurile frumoase, surprinzătoare și deosebite vor fi de neuitat pentru cei care se căsătoresc dar și pentru invitați. Astfel de teme pot fi: nunta la conac, nunta pe plajă, nunta în livada cu pomi înfloriți, nunta la castel, nunta într-un peisaj montan, nunta la o mănăstire deosebită și așa mai departe.

Planifică lucrurile din timp pentru a evita stresul! Uneori este chiar dificil să găsești locația potrivită, care să fie pe placul mirilor. Contează foarte mult stilul acesteia, dacă este în mediul urban, rural, la munte sau la mare, dacă este în trend sau mai puțin modernă. Astfel de locații pot fi restaurante nuntă Ploiești care au condiții avantajoase, organizează și petreceri de zile onomastice sau evenimente private, iar în plus, unele chiar pot oferi cazare pentru invitați peste noapte, sisteme performante de aer condiționat, locuri adecvate pentru desfășurarea unei ședințe foto.

Citește și:  Cum verificam calitatea jucariilor

Salonul de nuntă trebuie să fie deosebit, să exprime prin decor personalitatea celor care se căsătoresc. Ideea este să se meargă pe originalitate dar să se evite ca spațiul să devină foarte încărcat. Pentru ca evenimentul să fie deosebit acest salon trebuie rezervat din timp, iar comunicarea cu reprezentanții acestuia trebuie să fie reușită pentru a pune toate detaliile la punct. Meniul este foarte important, trebuie să impresioneze oaspeții. Toate ingredientele trebuie să fie proaspete iar personalul care le pregătește este bine să aibă experiență. Contează și aranjamentul meselor, folosirea unor obiecte personalizate ce pot crea o bună impresie invitaților: pahare pictate, vase cu design deosebit cu flori naturale, sticle interesante, suporturi cu lumânări, platouri cu forme speciale, bomboniere, etc.

Invitațiile de nuntă se trimit cu aproximativ 5-6 luni înainte, pentru ca oamenii să aibă timp să se pregătească. De exemplu dacă nunta are loc vara, este posibil ca mulți să fie plecați în concediu, de aceea ei trebuie anunțați din timp pentru a-și schimba în așa fel planurile să poată veni și la nunta ta.

Cele mai importante informații de pe invitațiile de nuntă sunt: data evenimentului, ora și locația acestuia. Alte informații pot fi: numere de meniuri și masă, tag-urile de cadouri și altele. Invitațiile pot fi realizate manual, pot avea accesorii interesante, sigilii din ceară și fundițe din satin sau organza, astfel încât să arate într-un anume fel, deosebit de fin, să fie adevărate opere de artă. De exemplu, dacă sunt pictate sau vor avea un design deosebit îi va surprinde plăcut pe invitați.
Mireasa are un program special și destul de complex în ziua în care se căsătorește. Trebuie să meargă dimineață la coafor și la cosmeticiană pentru a se aranja, să arate impecabil la nunta ei. Trebuie să-și îngrijească tenul (curățare, aplicarea unei măști de față, tonifiere), apoi de machiajul ei special pentru nuntă se va ocupa un make-up artist care îi va oferi cele mai bune sfaturi. Un astfel de tratament cosmetic al tenului poate dura și o oră. Poate apela chiar și la un specialist în beauty pentru ca look-ul ei să fie perfect și astfel să fie cea mai frumoasă mireasă.

Citește și:  Sfaturi pentru perioada lui “AL MEU”
Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
La ce să te aștepți când aduci acasă bebe 2
Următorul articol
Grețurile de dimineață : când se termină?