Coșul tău
0,00 lei

Cinci moduri prin care gătitul împreună cu cei mici îi face mai deștepți

gatitul-cu-cei-mici

Copiii sunt niste mici “bestiuțe”, permanent în mișcare și de cele mai multe ori învață lucrurile cel mai bine punându-le în practică. De aceea, gătitul împreună cu copiii poate face o diferență esențială în viața copilului vostru. Nu numai că îi veți învăța abilități valoroase care le vor fi de folos în viață, ci îi veți învăța și matematică, citire, știință și multe altele. Mai mult, timpul petrecut împreună cu cel mic în bucătărie este o experiență foarte plăcută și va rămâne o amintire plăcută pe viață. Iată cinci metode prin care gătitul împreună cu copiii îi face mai inteligenți. Vor fi beneficii de ambele părți, căci numai o mămică sau un tătic deștept poate transforma o experiență atât de neînsemnată aparent, într-o lecție de viață.

Iată cum gătitul împreună cu cei mici îi face mai deștepți

Respectarea indicațiilor

Dându-le celor mici de lucru, pentru a-și îndeplini misiunea, vor învăța că totul în viață are o ordine. Rețetele, cu siguranță, însă mai mult decât atât vor învăța că lucrurile se fac într-o anumită ordine pentru rezultatele dorite. Așa că, ori de câte ori faceți prăjituri sau pregătiți o cină în familie, arătați-le copiilor pas cu pas procesul, pentru a-i face să înțeleagă de ce lucrurile se întâmplă într-un anumit mod.

Cititul

Fie că îi citiți rețetele copilului (dacă este prea micuț) sau le citiți împreună, gătitul implică această acțiune, astfel copiii iși pot consolida cunoștințele și vocabularul.

Matematica

Înțelegerea timpurie a adunării, înmulțirii, fracțiilor și scăderii poate fi realizată în bucătărie. De la măsurarea ingredientelor la tăierea porțiilor, copiii își pot dezvolta o înțelegere mult mai puternică a conceptelor matematice chiar înainte de a le studia în școală. Mai mult, acest proces se va dovedi amuzant atunci când vor începe să îl învețe la școală și vor fi mult mai încântați decât alți copii.

Citește și:  Top 10 sfaturi care iti fac viata de parinte mai usoara
Știința

Gătitul este o activitate plină de reacții chimice și veți beneficia din plin de momente când veți putea să îi arătați știință pură copilului. Ce se întâmplă când amestecați praf de copt într-o rețetă în loc de bicarbonat de sodiu? Cum poate, adăugarea unui ingredient simplu să schimbe gustul unui preparat? De ce se topește brânza și de ce se “brânzește” laptele? Aceste întrebări vor fi fascinante pentru cel mic și vor fi doar începutul unei vieți pline de curiozitate și dorință de învățătură.

Legăturile emoționale

Studiile au arătat că legăturile emoționale ajută celulele creierului să se multiplice. Așadar, timpul petrecut cu copilul în bucătărie îi va îmbunătăți capacitatea cognitivă. Nu numai asta, dar atunci când vor crește mari, gătitul va deveni o zonă de confort pentru părinte și copil, unde pot găsi soluții de mijloc. Nimic nu exprimă mai bine “hai să nu ne mai certam” decât “hai să facem niște brioșe”.

Activități cu copilul tău Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Ghid util al simptomelor apariției dinților de lapte și remedii
Următorul articol
Bărbații spun ceea ce au simțit cu ADEVĂRAT când și-au văzut pentru prima dată bebelușii