Coșul tău
0,00 lei

Copiii întreabă: De ce au oamenii pielea de culori diferite?

copii-intreaba-piele-diferita

Oare cum se produce culoarea pielii?

Știm că în pielea noastră există niște celule care produc pigmenți. Dacă acești pigmenți diferă, și culoarea pielii noastre diferă. Cu cât pielea are mai mulți pigmenți, cu atât culoarea sa devine mai intensă.

De exemplu, locuitorii Suediei au culoarea foarte albă pentru că pielea lor are foarte puțini pigmenți, iar locuitorii din Senegal – Africa, au pielea foarte închisă la culoare pentru că pielea lor are mulți pigmenți.

Dar oare de ce ne este acest pigment folositor nouă, oamenilor?

Pentru că el acționează ca un ecran protector pentru lumina soarelui. Chiar dacă aceasta este foarte benefică, lumina solară conține unele tipuri de energie dăunătoare, care poate provoca arsuri ale pielii și chiar o boală numită cancer.

Când lumina solară periculoasă atinge pielea, pigmentul reține lumina respectivă, ca ea să nu ne poată face rău. Astfel, în Africa, unde soarele este mai puternic, organismal uman și-a dezvoltat o protecție mai bună: pielea oamenilor de acolo, sau a celor care au strămoși în Africa, este mai închisă la culoare.

Dacă nu ne expunem deloc la soare, ne putem îmbolnăvi din alte motive. Organismul uman are nevoie de vitamina D, produsă de soare, pentru a rămâne sănătos.

Citește și:  Copiii întreabă: De unde vine binele?
Copiii întreabă

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Comunicat: Podravka România contribuie la masa caldă a celor mai puțin norocoși
Următorul articol
Planul X – ajută-ți copilul într-un moment dificil