Copiii întreabă: De ce pot fetele să facă copii, dar băieții nu
Sunt multe asemănări între fete și băieți: cu toții avem două mâini, un nas, două urechi.
La diferențe însă, lucrurile stau așa: femeile au sâni, iar bărbații nu. Deasemenea, bărbații au penis, însă femeile nu au. În interiorul corpului, au unele lucruri asemănătoare, altele diferite. Și bărbații, și femeile au o inimă care pompează sângele în corp, plămâni prin care respirăm. Însă femeia are în burtica sa ceva ce se numește uter. Acesta este cam de dimensiunea unui ou, dar se poate umfla ca un balon. Uterul este gol și căptușit cu ceva moale. Bărbații însă nu au uter.
Un bebeluș se naște dintr-un ovul al femeii și un spermatozoid al bărbatului. Acestea formează, împreună, un bebeluș. Bebelușul primește hrana de la mămica sa chiar și înainte de a veni pe lume. El se află în uter și este legat de mama sa prin cordonul ombilical prin care primește tot ce are nevoie pentru a se dezvolta, din organismul mamei.
Când o femeie este însărcinată, bebelușul din uterul ei plutește într-un lichid, și deci nu are nevoie să respire. Asta va învăța după ce se naște. Dacă la început bebelușul este cât un bob de mazăre, el se va dezvolta pe parcursul celor nouă luni până când se va naște, iar uterul se va mări.
Pentru că la naștere bebelușul nu poate să facă mare lucru, el are nevoie de ocrotirea și grija părinților săi.
Bineînțeles că există diferențe și după momentul nașterii. După ce o femeie dă naștere unui copilaș, sânii săi au lapte, cu care hrănește copilul. Tăticii se pricep la multe, dar nu pot face bebeluși.
Comentează