Coșul tău
0,00 lei

Cum alegem haine pentru copil

haine-copii

Nu e necesar sa demonstram cat de important e sa fim atenti la hainele pe care le achizitionam pentru copiii nostri. Dar poate ca e necesar sa va impartasim cateva sfaturi legate de modul de alegere al acestor haine, inainte de a le cumpara. Aceste sfaturi va sunt menite in special daca aveti copii care nu au inca varsta mersului la scoala.

Nu cumpara multe hainute pentru noi nascuti; in general noii parinti primesc de la rude si cunostinte, care au copii mai marisori, multe hainute de nou nascuti. Nu te orienta nici spre hainutele scumpe, daca ai la dispozitie variante mai acceptabile. In plus, copiii din aceasta categorie cresc foarte repede, si in curand nu vei mai avea nevoie de niciuna dintre aceste articole vestimentare. Cand ai un copil nou nascut, o investitie mare in vestimentatie nu e necesara.

Cand ajunge varsta la care incepe sa stea asezat, sa se tarasca, sa mearga de-a busilea sau sa invete sa mearga singur, copiii au nevoie de haine realizate din material rezistente, de calitate, care sa faca fata uzurii la care sunt supuse fara a se rari sau a se rupe repede. Pentru a testa rezistenta materialului apasa usor cu degetul si plimba-l pe o portiune mica a acestuia. Observa materialul pe partea opusa fata de cea pe care actionezi cu degetul. Daca materialul se rareste, atunci acesta nu va rezista uzurii la care il supune micutul tau. Daca nu zaresti deloc culoarea degetului dupa material, hainuta e alegerea potrivita.

Cand urmaresti imbracaminte care sa poata fi dezbracata repede (pentru a schimba scutecul, de exemplu) tine minte ca hainele cu fermoar sau nasturi in fata sunt mai usor de dezbracat decat cele care se deschid in spate, alege manecile largi in detrimentul celor mai stramte, si nu uita ca micutii au nevoie de haine cu gulerul cat mai larg (nu doar pentru o imbracare/dezbracare usoara, ci si pentru faptul ca hainele cu gulerul stramt sunt mai greu de dezbracat iar micutii se panicheaza, chiar daca inconstient, cand li se blocheaza respiratie).

Citește și:  Sfaturi pentru mamicile care vor sa piarda in greutate

Copiii sub 5 ani nu acorda o importanta prea mare modului in care sunt imbracati, astfel ca le poti cumpara haine cu o marime mai mari, pe care sa le poarte si anul urmator; astfel, vei economisi bani. Tot copiilor sub 5 ani, nu le este recomandata purtarea papioanelor sau a cravatelor, din motive de siguranta. Butonii trebuie si ei exclusi din garderoba baietilor mici, din aceleasi motive de siguranta.

Cand vrei sa cumperi hainele copiilor in functie de calitate sau pret, aceasta informatie te va ajuta cu siguranta: hainele din hipermarketuri pot fi mai ieftine, insa hainele din magazinele speciale pentru copii au o calitate mai inalta, chiar daca presupun un cost mai ridicat.

Deoarece copiii, in special bebelusii, au pielea mai sensibila, orienteaza-te spre hainele care au in component un procent cat mai mare de bumbac sau alte fibre naturale: 100% ar fi ideal.

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Peter Pan vine la Mall Promenada – ateliere educationale
Următorul articol
Promisiuni facute copiilor