Coșul tău
0,00 lei

Cum îți ajuți copilul să se obișnuiască cu biberonul și să îi fie mai simplu să îl folosească

cognikids-grip-delamamici

Perioada de creștere a copiilor nu este ușoara nici pentru ei, nici pentru părinții lor, mai ales în primele luni de viață, când bebelușii se vor confrunta cu multe schimbări care uneori îi vor determina să se simtă diferit. Una dintre primele situații în care atât bebelușii, cât și voi, mămicile, veți experimenta momente inedite este aceea în care se trece de la alăptarea la sân la biberon. Această situație poate genera stres pentru ambele părți. Dacă vă întrebați ce veți face în cazul în care bebelușul nu va dori sticla, continuați să cititi, pentru că în cele ce urmează vă vom oferi câteva sugestii pentru a aborda această situație cât mai bine posibil.

La început, bebelușului îi este dificil

Este important să întelegeți că atât textura pe care o oferă sticla, cât și tehnica de aspirație necesară pentru a o folosi este diferită de cea pe care a experimentat-o bebelușul cu sânul, astfel încât, la început, îi va fi dificil să se obișnuiască cu această situație nouă care îl poate face să respingă biberonul. Nu vă faceți griji! Această situație este normală și nu trebuie să vă fie teamă de ea. Este important să aveți răbdare până ce bebelușul se va obișnui și va accepta biberonul.

Copilul ar trebui să se familiarizeze cu sticla și cu tetina înainte să le folosească, așa că lăsați-l să se joace cu ele, să le exploreze și să le muște, până ce se va simți confortabil să meargă mai departe și să sugă. Pentru prima dată, cel mai bine este să îi dați biberonul la sfârșitul zilei, când îl hrăniți în mod normal la sân. Umpleți biberonul cu foarte puțin lapte matern, nu mai mult de 15 ml. Se recomandă ca tăticii să facă acest lucru, pentru că dacă încercați voi, mămicile, copilul va dori cu siguranță pieptul și nu acel obiect pe care nu îl cunoaște.

Citește și:  Vaccinul antigripal este bun în timpul sarcinii?

Mai târziu, când copilul va mai crește, va putea să țină singur biberonul.

Este bine să încercați poziții diferite pentru a o găsi pe cea în care copilul să sugă fără probleme. Puteti să îl așezați în poală și să îi dați sticla în mânuțe, sau puteți să îl lăsați în pătuțul lui și să îi dați sticla. În același mod este esențial să încercați să îi dați laptele la temperaturi diferite pentru a o stabili pe cea care îi place cel mai mult. Nu lăsați nimic la întâmplare, experimentați cu diferite opțiuni pentru a o identifica pe cea care se potrivește cel mai bine copilului vostru.

Cumpără Cognikids Grip de pe magazinul DeLaMamici.ro

Să țină singur biberonul, necesită efort. Sticlele nu sunt foarte ușoare, iar mânuțele lor sunt prea mici pentru a le putea susține optim. Vă puteți ajuta copilul, achizitionand o husă din cauciuc pentru biberon Cognikids Grip. Această husă moale și flexibilă este compatibilă cu 99% dintre biberoane – cu majoritatea sticlelor: Advent, Nuk, Mam etc. Are numeroase beneficii, între cele mai importante fiind:

  • dezvoltarea coordonării mână-ochi;
  • dezvoltarea senzorială;
  • dezvoltarea abilitatilor motorii fine și a aderenței.

Află mai multe despre Cognikids Grip

Un astfel de accesoriu pentru biberon se poate dovedi foarte eficient. Veți putea constata acest lucru văzând cat de simplu îi este copilului să se hranească singur!

Ghiduri pentru părinți

Comentarii

  • Iata cum il faci pe cel mic sa accepte biberonul! – Provincia News ,

    […] Nu il obisnui cu biberonul prea tarziu […]

  • Comentează

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Articolul precedent
    De ce aruncă bebelușul cu obiectele în jur și cum îl puteți împiedica să facă acest lucru
    Următorul articol
    Metode prin care îți poți ajuta copilul să treacă mai ușor peste perioada în care îi erup dințișorii