Coșul tău
0,00 lei

Cum o poveste mi-a influențat o decizie de cumpărături

mamica-bucatarie

Prin vara lui 2010, prietena mea m-a anunțat bucuroasă că va petrece vacanța de iarnă, împreună cu familia, la sora sa, stabilită de vreo cinci ani în Dubai. Știam că am să le duc dorul pentru că obișnuiam să petrecem sărbătorile de iarnă împreună, dar abia așteptam să împărtășim impresii după călătoria lor.

După trei săptămâni de plajă și distracție, a venit ziua în care ajungeau în București. Am mers să-i așteptăm la aeroport și odată ajunși acasă ne-am așezat la povești.

Fuseseră puternic impresionați: de la curățenia de pe străzi și stațiile de metrou, unde niște oameni erau angajați să șteargă praful de pe semnele de circulație, până la muzee, acvariul sau grădina botanică care îți tăiau respirația.

Au petrecut timp și la plajă, dar și prin mall-uri sau în bazarurile vechi din Dubai, de unde, știindu-mă o pasionată de bucătărie, mi-a adus o mulțime de mirodenii specifice zonei.

La un moment dat, când am rămas doar noi fetele la taclale mi-a povestit despre casa surorii sale, și cum că aceasta avea cel mai bun aragaz din toate timpurile. Un aragaz electric, o plită, fără grătare și nenumăratele găurele prin care se poate strecura mizeria. Pur și simplu, dacă se întâmplă să dea ceva în foc, cu o lavetă umedă ștergi mizeria în două minute.

De-a lungul timpului avusesem de nenumărate ori discuția despre cât de tare uram aragazele noastre clasice, cu grătare din metal, atât de greu de curățat. Recunosc, mi s-a întâmplat de câteva ori să uit că am pus ceva pe foc și să mă trezesc cu jumătate din ce găteam pe aragaz.

Citește și:  Ce-si propune DeLaMamici.ro

Deja aveam planificată renovarea bucătăriei pentru vara următoare, așa că am început căutările. Îmi rămăsese în minte și-mi doream și eu un astfel de aragaz.

Si l-am găsit. O plită vitroceramică din sticla neagră, cu alimentare electrică și patru zone de gătit, cu atenționare sonoră pentru momentul în care se întâmplă să ai un “accident”. Am cumpărat-o și pot să spun că merită toți banii. Sigur, am fost nevoită să schimb și mare parte dintre vasele de gătit, dar asta a fost cea mai bună scuză pentru o nouă rundă de cumpărături.

Au trecut ceva ani de atunci și nu am găsit, încă, o alternativă mai bună.

Noutăți delamamici.ro

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Cauze ale obezității infantile
Următorul articol
Îngrijirea pielii bebelușului, un factor determinant pentru sănătatea copilului