Coșul tău
0,00 lei

Cum protejăm pielea copilului în timpul verii

copii-la-mare

În timpul lunilor de vară, este esențial ca părinții să ia în calcul utilizarea unei creme cu protecție solară pentru copii.

De asemenea, tot în grija părinților stau și hainele  micuților care, pe timpul verii, trebuie să le asigure protecție împotriva razelor soarelui pentru a reduce riscul de dezvoltare a unor boli de piele.

Cea mai bună protecție solară va avea un factor SPF de cel puțin 30 sau mai mare și ar trebui să fie aplicată liber pe piele cel puțin o dată la fiecare oră pentru o protecție maximă.

Nu pleca la plajă fără o cremă de protecție (SPF 30) pentru tine și copilul tău.

Ține minte: Aplică crema de protectie la fiecare oră.

Efectele periculoase ale expunerii la soare includ arsurile solare, reacții fotosensibile (erupții cutanate) și leziuni ale celulelor și țesuturilor. Cu toate acestea, există mai multe metode prin care părinții se pot asigura că micuții sunt bine protejați cât timp sunt expuși la soare.

Cu scopul de a vă proteja copiii de soare, puteți acționa după cum urmează:

  • Aplicați pe pielea micuților creme solide și rezistente la apă care pot să protejeze pielea de razele UVA și UVB și care au un factor SPF de cel puțin 30. Amintiți-vă că astfel de creme pot să fie eliminate de pe piele la contactul cu apa și, din această cauză, trebuie să reaplicați crema la cel puțin o oră
  • Aplicați protecția solară pe pielea copilului cu 20-30 de minute înainte de a ieși în soare
  • Aplicați un agent de protecție solară suplimentar, pe nas și buze, deoarece aceste zone sunt expuse cel mai mult la soare
  • Țineți copiii mai mici de șase luni departe de soare. Cremele de protecție solară pot irita pielea bebelușului, iar ochii unui copil asa mic sunt deosebit de vulnerabili la lumina soarelui
  • Asigurați-vă că micuțul poartă îmbrăcăminte de protecție împotriva soarelui
  • Limitați timpul de joacă al copilului între orele în care soarele este cel mai puternic – orele 10:00 – 15:00 -, în lunile de vară. Dacă copilul se joacă în timpul acestor ore de vârf, trebuie să facă pauze la umbră
Citește și:  5 moduri pentru a întări inteligența emoțională a copilului tău

Ține minte: Hidratarea este la fel de importantă ca protecția.

Chiar dacă nu vedeți că transpirația picură de pe fruntea copilului, nu înseamnă că transpirând mai puțin nu pierde lichide prețioase.

Fața transpirată, pielea caldă la atingere, respirația rapidă și agitația pot fi semne de avertizare asupra  deshidratarii.

Deoarece sugarii sub 6 luni nu ar trebui sa bea apă (bebelușii peste 6 luni pot bea cantități modeste), înlocuiți lichidele pierdute oferindu-i o formulă suplimentară.

În timpul verii, bebelușii ar trebui sa bea lichide cu cel puțin 50% mai mult decât de obicei (aportul normal de lichid este de cel puțin 200 de mililitri  pe kilogram/zi).  Așadar, un copil cu o greutate de 5 kg care de obicei primește 200 de mililitri de lichid, ar trebui să primească un minim de 300 de mililitri.

Un copil nu transpiră după un timp îndelungat, acesta supraîncălzindu-se mult mai repede decat un adult. Chiar și câteva minute ar putea determina creșterea temperaturii și, în cazuri extreme, chiar viața copilului poate fi pusă în pericol.

Ghiduri pentru părinți Să avem copii sănătoși

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Adopţia – un act sublim, plin de dragoste şi curaj
Următorul articol
Imediat vine vacanţa mare: Sfaturi pentru o vacanţă cu copiii la munte