Coșul tău
0,00 lei

Cum să acționezi în perioada în care bebelușul tău are colici

copil-2-luni

Sugarul plânge în fiecare seară ore întregi? Nou-născuții plâng și, uneori, devin agitați? În primele 3 luni de viață, plâng mai mult decât oricând. Dar când un bebeluș care este sănătos are mai multe zile în cursul săptămânii în care plânge sau este agitat, este un semn al unei afecțiuni numite colici la stomac.

Colicii la bebeluși se manifestă cu reprize de plâns mai mult de 3 ore pe zi, timp de peste 3 zile pe săptămână și pe cel puțin o perioadă de 3 săptămâni. Colicii nu indică, de obicei, probleme de sănătate și în cele din urmă dispar.

Se estimează că până la 40% dintre sugari au colici. De obicei, problema începe între a 3-a și a 6-a săptămână dupa naștere și se termină când copilul are vârsta de 3 până la 4 luni. Dacă bebelușul încă mai plânge excesiv după aceea, poate fi o altă problemă de sănătate.

Iată câteva informații importante despre colici:

În perioada colicilor, copiii au un reflex sănătos la supt și un apetit bun, sunt sănătoși și se dezvoltă bine. De asemenea, au scaune normale. Dacă copilul are diaree sau sânge în scaun, adresați-vă medicului.

Cercetările nu au demonstrat niciodată cauza colicilor la bebeluși.

Există teorii care sugerează că apariția colicilor este cauzată de alimentele care se mișcă prea repede prin sistemul digestiv al unui bebeluș sau sunt digerate incomplet. Alte teorii sunt susțin că apariția colicilor este cauzată de temperamentul bebelușului.

Nu există un tratament unic pentru colici.

Dar există modalități de a reduce durerea copilului. În primul rând, dacă bebelușului nu îi este foame, nu încercați să-l hrăniți. Puneți bebelușul într-un scaun sau leagăn. Mișcarea poate avea un efect liniștitor. Unii copii au, însă, nevoie de stimulente scăzute.

Citește și:  Importanța acidului folic la copii

Grija pentru un copil cu colici poate fi extrem de frustrantă. Nu vă învinovățiți pe voi pentru plânsul constant – colicii nu sunt vina nimănui. Încercați să vă relaxați și gândiți-vă că bebelușul va depăși în cele din urmă această fază.

Dacă bebelușul ajunge la o temperatură de 38 °C sau mai mare și plânge mai mult de două ore, nu se hrănește bine, are diaree sau vărsături persistente sau doarme mai puțin decât de obicei, contactați imediat medicul curant.

Ghiduri pentru părinți Să avem copii sănătoși

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Importanța acidului folic la copii
Următorul articol
Adopţia – un act sublim, plin de dragoste şi curaj