Coșul tău
0,00 lei

Cum să alegi un cadou potrivit pentru bebeluși

bebelusi-jucarii-educative

Am primit în urmă cu puțin timp invitația de a participa la ziua de naștere a fetiței unor prieteni de familie. Pentru că fiica mea este mare deja, nu mai știam ce mai este acum la modă în rândul fetițelor de 7-8 ani. M-am tot întrebat care este culoarea ei preferată, ce hăinuțe sau jucării și-ar dori și ce cadou ar fi mai potrivit. În cele din urmă am ales să comand ceva de pe un site care vinde jucării educative pentru copii. În câteva zile am aflat că micuța domnișoară a fost foarte încântată de setul cu experimente de chimie și cărticica pe care le-am ales.

Cadouri pentru bebeluși

Dacă tocmai ai aflat de venirea pe lume a unui bebeluș și ești nerăbdătoare să faci cunoștință cu micuțul, mai devreme sau mai târziu va veni și întrebarea: Ce cadouri sunt potrivite pentru bebeluși? Dar pentru proaspăta mămică?

Atunci când apare pe lume un copil, viața părinților se schimbă complet. Proaspeții părinți au nevoie de timp pentru a se conecta cu noul membru al familiei. Așa că vizita voastră trebuie să fie întotdeauna anunțată și niciodată prea lungă.

Când prietena mea, Alina, a născut, m-am gândit ce cadou ar fi potrivit pentru bebelușul său, dar și ce aș putea duce mămicii. Știind din proprie experiență cât de obosită este o mămică și cât de puțin timp are pentru ea, am hotărât să îi duc Alinei o caserolă cu mâncare gătită, care a fost tare bine primită. Mi-a spus că în ziua respectivă, pur și simplu nu avusese timp să gătească și era lihnită de foame. Dacă pentru un copil mai mare sau pentru o proaspătă mămică poate părea dificilă alegerea unui cadou, atunci când vine vorba de copiii mici este și mai greu de ales un cadou potrivit.

Citește și:  Răceala la copiii mici. Modalități de tratament

Mie mi s-a întâmplat inclusiv cu fiica mea să îi aleg hăinuțe sau încălțări a căror mărime nu i se potrivea. În funcție de vârsta pe care o are, de multe ori putem face alegeri nepotrivite. Poate mama alege să îmbrace copilul doar într-o anumită culoare, sau doar în bumbac organic.

Însă când vine vorba de jucării, avem o gamă atât de largă din care să alegem.

Se cunoaște faptul că inteligența copiilor nu este înnăscută și că poate varia de-a lungul vieții. Cu educația potrivită, IQ-ul se poate mări, dar poate și scădea din cauza mediului în care trăiește copilul sau a familiei. Prin stimularea mentală, părinții pot contribui la dezvoltarea armonioasă și atingerea potențialului maxim al copilului lor. De aceea, cele mai potrivite cadouri pentru un bebeluș mi se par jucăriile educative.

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Grețurile de dimineață : când se termină?
Următorul articol
Rețeta zilei: Pizza cu blat de conopidă