Coșul tău
0,00 lei

Cum să te simți bine în timp ce ești gravidă

copil si mama gravida

Din momentul în care afli că eşti însărcinată eşti bombardată cu sfaturi din toate părţile.
Simţi încet, încet că intri pe un teritoriu necunoscut şi e normal să nu cunoşti toate lucrurile ce vin odată cu sarcina.

Dar care dintre ele funcţionează cu adevărat?
Am adunat cele mai bune sfaturi ale experţilor şi ale câtorva mămici care să le ajute pe viitoarele mămici să se simtă bine în perioada delicată a sarcinii.

Dacă eşti însărcinată, iată ce sfaturi avem pentru tine:

Foloseşte banane contra crampelor dureroase la nivelul picioarelor

Mănâncă o banană înainte de culcare. Acestea ajută la prevenirea crampelor deoarece sunt bogate în potasiu şi energizează întreg organismul.

Ai grijă de dantură ta

În timpul sarcinii alocă o grijă mai mare dinţilor tăi; când eşti însărcinată, gingiile se pot inflama şi pot sângera mai uşor, de aceea este recomandat să fi foarte vigilentă cu sănătatea ta orală, să ai periajul regulat cu pastă de dinţi de fluor şi să faci şi o vizită la dentist.

Ai grijă de pielea ta

În timpul sarcinii pielea ta va fi uscată şi, eventual, mai sensibilă, aşa că foloseşte mai multe produse pe baza de ulei. Acestea sunt mai bogate şi mai hrănitoare pentru pielea ta.

Implicarea copilului

Dacă ai deja un copil, nu uită să îl implici în diverse activităţi cum ar fi: să te ajute să alegi numele copilului, să mergeţi împreună la cumpărături pentru cel mic, etc. În acest fel, el va simţi că și el este o parte importantă a procesului şi nu va exista problema geloziei.

Citește și:  Cum face față un adolescent unui divorț

Nu te stresa!

Relaxează-te şi bucură-te de o experienţă unică. Încearcă să nu citeşti prea multe cărţi despre sarcină. Prea multe informaţii diferite pot crea confuzii şi griji care vor duce la stres. Fă-ţi timp pentru ţine: mergi la coafor, la cinema, la masaj. Relaxarea ta influenţează şi starea copilului.

Arsurile la stomac

Când ai arsuri la stomac în perioada sarcinii un bun tratament pentru eliminarea acestora sunt merele. Asigura-te că ai mereu un măr pe noptiera patului pentru situaţiile de genul acesta.

Încearcă acupunctura

Multe probleme de sarcină, inclusiv constipatile, durerile de spate, insomnia şi anxietatea, pot fi tratate cu succes cu ajutorul acupuncturii. Acupunctura este un tratament ce constă în înţeparea anumitor puncte situate la nivelul pielii cu ace fine stimulând nervii periferici ce distrag atenţia de la durerea de baza. Este o metodă sigură, de încredere şi relativ nedureroasă.

Săritura pe o minge – Mingea de travaliu la naştere

O minge de travaliu (aşa cum i se spune) poate fi de mare ajutor în timpul sarcinii, la naştere, dar şi după, pentru recuperare. Se poate cumpăra din magazinele cu articole sportive.

Fă exerciţii

Mişcarea te relaxează, te menţine în formă şi îţi da o stare de bine. Execută exerciţii uşoare şi vei avea o sarcina de care te poţi bucura liniştită

Mergi la doctorul ginecolog

Du-te la toate întâlnirile prenatale astfel încât medicul să poată monitoriza sănătatea ta şi cea a copilului.

Perioada sarcinii reprezintă un moment potrivit pentru a avea grijă cu adevărat de tine atât fizic, cât şi emoţional. Ţine cont de sfaturile experţilor şi mămicilor (experte şi ele) şi asigură-te că vei avea o sarcină fără probleme și de care să te bucuri la maxim.

Citește și:  Back to School: ce ghiozdan alegem?

[divider style=”style-4″]

Ți-a plăcut articolul? Poți să dai un Like!
Iar dacă ai o prietenă căreia i-ar face și ei plăcere să-l citească atunci poți să-l și distribui pe Facebook.

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Copiii întreabă: Cine a inventat ciocolata?
Următorul articol
25 Sfaturi pentru ca bebelușul tău să doarmă cum trebuie