Coșul tău
0,00 lei

Cum sa-ti imbunatatesti relatia cu partenerul

cuplu-in-pat

In afara de stresul financiar si locul de munca, viata de familie poate pune, de asemenea, o multime de presiune asupra relatiei voastre.

Am mai scris despre acest subiect ( 9 secrete pentru un mariaj fericit – cu copii ) si, ca si in acel articol, va spun din start ca sfaturile sunt atat pentru sot cat si pentru sotie, ambii parteneri isi au rolul lor in imbunatatirea relatiei de cuplu.

Dar, doar pentru ca ambii parinti sunt ocupati, aceasta nu inseamna ca relatia trebuie sa fie pus pe plan secund. Iata cateva moduri usoare de a-ti imbunatai relatia cu partenerul tau de viata.

1. Cele 10 minutele

Petrece zilnic (cel putin) zece minute pe zi vorbind cu partenerul tau; asta te poate face sa va simtiti mai conectati și implicati unul in viata celuilalt.

Stiu ca intre pregatirea cinei si baita copiilor este greu sa gasesti timp si pentru aceste 10 minute pretioase. Incearca sa schimbi rutina de noapte, daca este nevoie, pentru a-ti face timp de acest moment doar intre voi doi.

De exemplu, in loc sa pornesti televizorul imediat ce ajungi acasa, petrece 10 minute sa vorbesti despre ziua ce a trecut. De asemenea, prelungeste putin ora mesei, si , inainte sa vina copiii la masa, bucurati-va de un pahar de vin sau o bautura rece impreuna.

Evita sa vorbesti despre copiii in aceaste minute, daca este posibil. Vorbiti doar despre voi doi.

2. Intalnirile

Atunci cand scanteia initiala a relatiei voastre dispare mai devreme si intra in ecuatie copiii, este mai important ca niciodata sa te reconectezi cu partenerul tau si sa reincarcati bateriile relatiei dintre voi.

Citește și:  Cum incepem sa facem la olita

Lasa-i pe copii in grija bunicilor si ofera-ti tie si sotului/sotiei sansa de a fi singuri intr-un loc romantic. O tinuta eleganta, un parfum naucitor, conversatiile bune, vinul rosu, sexul – toate sunt elemente ce pot condimenta relatia voastra.

Incearca sa faci din aceste intalniri o prioritate, oridecate ori este posibil. Fie ca este o data pe saptamana, o data la doua saptamani, sau o data pe luna, fa-i partenerului tau un angajament si o promisiune ca vei fi acolo.

Pune-ti data in calendar si ia-o ca o obligatie de care te bucuri. Fa sa fie la fel de importanta ca o programare la doctor.

3. Cunoaste-i nevoile

O modalitate de a imbogati o relatie este de a vorbi despre nevoile partenerului de viata. Prin aceasta ii dovedesti ca apreciezi nevoile si sentimentele lui, lasandu-l in acelasi timp sa-ti cunoasca si el nevoile tale.

Incearca sa scrieti fiecare cate 5 calitati, sau nevoi care sunt importante pentru fiecare din voi, intr-o relatie. Citeste lista si vezi care-i sunt nevoile si ce poti face pentru a i le satisface.

4. Complimenteaza-ti partenerul

„Ești atat de deștept/desteapta!”, „Sunt mandru/mandra de tine!”

Cercetarile arata ca oamenii de cele mai multe ori nu se abat in afara casatoriei pentru sex, ci pentru ca altcineva i-a facut sa se simta bine si apreciati. Complimenteaza-l, lauda-l si fa-l sa se simta minunat, ori de cate ori se iveste ocazia.

5. Comunicati si cand nu sunteti unul langa altul

Profita de tehnologia moderna de comunicare pentru a-ti face partenerul sa se simta important chiar si atunci cand nu sunteti impreuna.

Un simplu mesaj „ma gandesc la tine„, trimis inainte de o intalnire la care are emotii, sau un rapid „te iubesc„, ori un email cat copiii sunt in parc la joaca, va va ajuta pe amandoi sa va simtiti mai aproape atunci cand nu sunteti unul langa altul.

Citește și:  Cum verificam calitatea jucariilor

Vezi? Nu este greu! Trebuie doar fiecare ca sa isi faca partea lui! Incearca sa eviti monotonia; faceti ceva nou in fiecare luna, fa-i mici surprize. Relatia voastra poate inflori!

[divider style=”style-4″]

Ti-a placut articolul? Poti sa dai un Like!
Iar daca ai o prietena careia i-ar placea atunci poti sa-l si distribui pe Facebook.

Ghiduri pentru părinți

Comentarii

  • Cele mai bune sfaturi de planificare a nunții - De La Mamici ,

    […] lucrurile din timp pentru a evita stresul! Uneori este chiar dificil să găsești locația potrivită, care să fie pe placul mirilor. […]

  • Comentează

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Articolul precedent
    Copiii si anxietatea: solutii
    Următorul articol
    Cum sa disciplinezi un copil mic