Cum verificam calitatea jucariilor
Contrar legilor economiei privitoare la relatia pret-calitate, se poate sa gasim produse ieftine dar bune, insa de multe ori platim mult pentru produse cu o calitate slaba.
Uite cateva sfaturi care sa te ajute sa alegi jucarii de calitate pentru ca si jucariile alese in functie de pret pot dauna sigurantei sau sanatatii copiilor.
Jucariile de plastic trebuie sa fie facut dintr-un plastic elastic, care sa se indoaie sub presiune, nu care sa se rupa brusc. Daca micutul calca din greseala pe o jucarie sau apasa pe ea cu corpul, ne dorim ca aceasta sa se indoaie, nu sa se rupa creand muchii si colturi ascutite care pot rani pielea copilului.
Cum deosebesti plasticul elastic de cel casant?
Incearca sa indoi materialul unei jucarii aplicand insa doar putina presiune. Daca incepe sa se indoaie, jucaria nu se va rupe usor. Daca plasticul nu se misca sub presiune insa este destul de subtire, opreste-te! Se poate rupe in orice clipa. Ideal ar fi sa alegi copiilor jucarii dintr-un strat de plastic suficient de gros ca sa nu se indoaie si sa nu se rupa.
Jucariile de plus trebuie alese in asa fel incat stratul de plus sa nu fie prea mare pentru ca, vrem nu vrem, acesta retine praf. Cu cat stratul de plus e mai mare, cu atat jucaria va retine mai mult praf. Verifica si materialul textil care sta la baza plusului exterior; acesta trebuie sa fie cat mai des, pentru a impiedica firele de plus sa iasa si sa fie inghitite sau inhalate de micuti.
Evita masinutele care au pe rotite cauciuri ce pot cadea sau pot fi date jos si apoi bagate de copilasi in gurita, pentru a evita pericolul inecului.
Evita tot ce are parti micute detasabile care pot ajunge sa blocheze caile respiratorii prin inhalare sau inghitire, dar si jucariile cu parti ascutite care pot rani pielea sau mai grav, globul ocular.
Orice jucarie poate fi considerata a fi “de calitate” daca este aleasa conform varstei micutului.
Este recomandat sa cumparati pentru copiii pana in trei ani numai jucarii mari, moi, si care sa nu poata fi desfacute in cazul in care inauntru sunt bucatele mici. De asemenea, evitati sa cumparati jucarii cu mecanisme interioare, care functioneaza pe baza de baterii, si care pot fi desfacute cu usurinta. Pe masura ce copilul creste si este in masura sa inteleaga ca nu trebuie sa guste sau sa miroase orice componenta a vreunei jucarii, poate avea telefoane mobile de jucarie care canta, masinute cu telecomanda sau jucarii de plus cu mecanisme interioare care le face sa se miste si sa emita sunete.
Tine minte ca orice jucarie este de calitate atata timp cat nu poate genera niciun pericol, oricat de mic, pentru siguranta micutului tau.
Comentarii
Ce jucarii sa iau bebelusului pana in 6 luni?
Comentează
Articole recente
Categorii
Categorii de produse