Coșul tău
0,00 lei

De ce aruncă bebelușul cu obiectele în jur și cum îl puteți împiedica să facă acest lucru

lilsidekick-delamamici

La 6 sau 7 luni, copilul are deja o dexteritate remarcabilă: el știe să apuce lucruri și poate ține câte un obiect în fiecare mână – chiar să ia un al treilea obiect, aruncând în prealabil un alt obiect din mână. Ridică din prima încercare piese mici, ceea ce arată faptul că poate să coordoneze perfect mișcarea ochilor cu mâinile.

Este capabil să întoarcă obiecte pe verticală și pe orizontală. Dacă ascundeți o jucărie sub o pernă și lăsați o parte descoperită, o va găsi imediat, îndepartând perna.

Cumpără Lil’Sidekick de pe magazinul DeLaMamici.ro

Distracția celor mici

În această etapă, copilul are tendința să atingă totul în jur și să arunce la pământ, în mod voluntar, fel de fel de obiecte. Copiii se amuză făcând astfel de lucruri, cu siguranță, voi părinții nu prea!

La această vârstă, copilul descoperă relația cauză-efect, observând ceea ce se întâmplă ca rezultat al acțiunilor sale – un aspect care favorizează dezvoltarea inteligenței sale. De asemenea, acum începe să perceapă mai bine mediul său: distanțe, spațiu, timp și gravitație. În plus, el descoperă diferitele calități ale obiectelor pe care manipulează: sunt tari și moi, casante, grele și ușoare, liniștite și zgomotoase (acestea din urmă sunt cele care îi plac cel mai mult).

Faptul că bebelușului îi place să arunce obiecte în jurul său, se poate transforma într-un joc între acesta și părinți sau persoana care îl îngrijește – dacă aceștia îi întorc obiectul, se poate considera că sunt implicați într-un joc social („de a da și a lua“), în timpul căruia copilul descoperă că poate influența, de asemenea, oamenii din jurul său, nu doar obiectele.

Citește și:  Cum comunici cu adolescentul tau

Chiar și cunoscând numeroasele beneficii pe care le aduce acest joc pentru copilul vostru, este normal să obositi să tot adunați obiectele pe care le aruncă și să i le înapoiați. Pentru a nu-l priva de aceste beneficii ale jocului și pentru a nu vă mai apleca la fiecare câteva minute, îi puteți lipi jucăriile pe scaun, de exemplu, cu o bandă din cauciuc. De fapt, vă este la îndemană să cumpărați un dispozitiv mic și efficient, numit Lil’Sidekick.

Cum vă ajută Lil’Sidekick

Lil’Sidekick-ul a fost creat de o mămică cu multă imaginație cu scopul de a se bucura de un produs care să împiedice ca obiectele aruncate de copii să mai cadă pe podea. Poate fi așezat oriunde vă doriți: cărucior, scaun pentru mașină, pătuț, premergător sau căruciorul de la supermarket. Cu ajutorul său se pot fixa de la obiecte mici, la obiecte mai mari, din pluș.

Află mai multe despre Lil’Sidekick

Simplu de utilizat, sidekick-ul este și foarte sigur, fiind un produs aprobat de FDA, în SUA. Nu în ultimul rând, poate fi utilizat de către copiii mai mari, în spitale sau de către toți copiii cu nevoi speciale.

 

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
7 lucruri pe care trebuie să le știi despre perioada de după naștere
Următorul articol
Cum îți ajuți copilul să se obișnuiască cu biberonul și să îi fie mai simplu să îl folosească