Coșul tău
0,00 lei

De ce este important sportul în dezvoltarea copiilor?

fete-sport

Sportul este foarte important pentru o dezvoltare armonioasă, dar și pentru menținerea sănătății. În cazul copiilor care sunt în creștere, mișcarea este esențială. Tot mai mulți sunt dependenți de calculator și telefon, motiv pentru care ajung să petreacă foarte mult timp în fața acestora fără să facă niciun pic de mișcare.

Din păcate, în școli există 1 oră, maxim 2 de sport, ore în care copiii sunt puși să facă doar câteva exerciții care nu sunt suficiente. De multe ori, aceștia sunt lăsați să facă ce vor de către profesori ceea ce adâncește problema reală care există.

O primă consecință o reprezintă obezitatea în rândul copiilor.

Studiile de specialitate sunt alarmante și avertizează părinții asupra alimentelor nesănătoase, dar și asupra sedentarismului. În urma cu 10-15 ani bucuria celor mici era aceea de a sta cât e ziua de lungă afară pentru a se juca, pe când, în prezent, rar mai sunt văzuți copii în fața blocului.

Părinții trebuie să conștientizeze importanța sportului în viața oricărui copil, dar și în viața adulților și să îndrepte pașii micuților spre diverse activități care să le pună corpul în mișcare și care să le consume energia.

În cazul baieților există sporturile cu mingea și aici vorbim despre fotbal care este cel mai popular și unde toți își doresc să fie înscriși. Mai există și baschetul sau handbalul, 2 sporturi care pun accent pe spiritul de echipă și care îi învață pe cei mici ce înseamnă disciplina.

Este foarte important să fie duși și la competiții sportive.

Acolo pot vedea ce înseamnă să câștige sau nu un premiu, câtă muncă implică și ce sacrificii trebuie să faci pentru a ajunge cei mai buni în domeniile preferate.

Citește și:  Cauze ale obezității infantile

Pentru fete există baletul sau dansurile, variante care accentuează grația și eleganța. Postura corpului este lucrată și se asigură o dezvoltare corectă a coloanei vertebrale. Echipamentul este esențial, acesta le stimulează apartenența la un grup, la o entitate, ceea ce le conferă un motiv de mândrie.

Înotul sau sporturile de apărare sunt practicate deopotrivă de fete, dar și de băieți.

Pot fi practicate la nivel de amatori, însa copiii pot fi înscriși în competiții unde pot câștiga diverse premii și medalii. Antrenorul este cel care trebuie să le insufle spiritul competițional și care trebuie să îi motiveze să muncească pentru reușite.

Indiferent de natura activității alese, un copil trebuie să facă un pic de sport în fiecare zi. Dacă se observă o plafonare a sa din cauza jocurilor pe calculator, părintele trebuie să intervină și să îl scoată afară. O plimbare prin parc, o tură la locul de joacă sau, pur și simplu, joaca în fața blocului cu mingea sunt suficiente pentru oxigenarea minții și relaxarea corpului.

Ghiduri pentru părinți Să avem copii sănătoși

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Să facem mișcare și noi, nu numai copii
Următorul articol
5 MODURI REALISTE PRIN CARE PUTEM REDUCE ZAHĂRUL DIN ALIMENTAȚIA COPILULUI