Coșul tău
0,00 lei

Decorațiuni de Sărbători – Idei pentru amenajarea dormitorului de Crăciun

decoratiuni-pentru-sarbatori-1

Alege stilul rustic sau tradițional, fii un pic creativ, pentru a aduce spiritul Crăciunului în casa ta, în camera în care dormi și unde trebuie să ai cea mai relaxantă și plăcută atmosferă de Sărbători. Nu este foarte dificil să faci aceasta mai ales dacă mergi pe culorile specifice, festive, cum sunt roșul, verdele, auriul și argintiul.

Nu trebuie să lipsească bradul de Crăciun

Poți merge pe stilul popular și tradițional, să împodobești un brad verde în Ajun cu obiecte clasice de o frumusețe aparte, folosite încă din bătrâni. Este vorba despre elementele cu motive populare dar și ornamentele ce amintesc de sezonul hibernal: fulgi de nea, clopoței, figurine cu aspect de reni și Moș Crăciun, căsuțe și iconițe, fructe legate cu sfoară, clopoței de lut ars, mici obiecte din ceramică, globuri realizate manual, steluțe și flori din hârtie, nuci legate cu ață, lumânărele, beteală din staniol și desigur 2-3 instalații luminoase, cu beculețe mici dar puternice, care să ofere un pic de magie, să pună în evidență globurile rotunde, din sticlă sau alte materiale, ce sunt voluminoase și de o frumusețe care parcă te hipnotizează. Sub brad poți pune cetină drept decor și nelipsitele cadouri frumos și elegant ambalate.

O altă variantă ar fi să te lași inspirat de stilul altor popoare, cel scandinav de exemplu este foarte interesant, o combinație de alb și roșu și care creează cu siguranță o atmosferă minunată în cameră mai ales dacă apare și bradul de Crăciun. Nu trebuie să lipsească șemineul – vedeta încăperii – globurile de sticlă, steaua din vârful bradului, renii, ciorăpeii și inimioarele în carouri roșu cu alb, dar și tot felul de jucării și cadouri.

Citește și:  4 Pași pentru a te modela ca și părinte în funcție de temperamentul copilului

Alege o lenjerie de pat cu tematică de Crăciun

Mobila nu trebuie să o schimbi în dormitor, mai ales dacă este din lemn, în nuanțe naturale, neutre, acestea sunt perfecte pentru Crăciun. Poți decora însă dormitorul cu materiale texturate, cu perne decorative, cu o draperie roșie, aurie sau în alb-negru, o pătură din lână, tricotată, cu efect deosebit, dar și o perdea strălucitoare din beculețe și mărgele colorate, care va crea o atmosferă de basm în cameră.

O alegere perfectă de Sărbători sunt cuverturile și lenjeriile de pat cu Moș Crăciun, dar și alte elemente de decor care se pot așeza pe diferite piese de mobilier și care sunt astfel alese încât să fie în spiritul acestei Sărbători. Dintre acestea pot face parte: o veioză cu sclipici, o ramă foto decorată cu pietricele în care se potrivește foarte bine o fotografie de familie, un coșuleț auriu în formă de steaua Crăciunului, un aranjament special (cu flori, fructe, conuri și crenguțe de brad, cu globuri și o lumânare decorativă în centru).

Ornamente speciale de Crăciun

Pe comoda sau pe polița șemineului din dormitor poți așeza câteva figurine simple, un borcan cu bomboane și câteva lumânări parfumate care au efect festiv și astfel pot îmbunătăți atmosfera din această cameră. Cu siguranță astfel de obiecte ce sunt legate de specificul Sărbătorii de Crăciun vor fi apreciate și de copii și de adulți.
Poți folosi o coroniță cu bobițe roșii, rotundă sau în formă de inimioară, pe care să o agăți de un cui, ca decor pe unul dintre pereți. De asemenea este bine să folosești și alte elemente speciale de Crăciun, cum sunt șfeșnicele argintii și lumânările albe care sunt simbolul răsăritului, dar nu al răsăritului soarelui, ci al stelei care a vestit nașterea lui Isus.

Citește și:  Diversificarea alimentației la bebeluși

Florile de sezon sunt încântătoare, aduc miresme de Crăciun în camera ta!

De la această Sărbătoare nu trebuie să lipsească florile proaspete sau Crăciunița roșie în ghiveci. Nu opta pentru flori artificiale deși acestea sunt foarte frumoase, mergi pe natural, pentru că efectul creat de astfel de flori vii este extraordinar. Alege un buchet cu flori parfumate cum sunt trandafirii sau florile roșii cu frunze bogate. Un astfel de buchet va avea un efect deosebit și se va potrivi perfect într-un decor special de Crăciun.

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
10 sfaturi despre cum să nu crești un copil răsfățat
Următorul articol
7 lucruri pe care trebuie să le știi despre perioada de după naștere