O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Mulți dintre noi, copii fiind, ne-am întrebat privind multitudinea de stele: “există oare cineva acolo, în spațiu?”, ”Sunt extratereștri reali?”

Putem vedea extratereștri – niște ființe inteligente venite de pe planete îndepărtate, de care n-am auzit niciodată – în filme și emisiuni la televizor. Bineînțeles că nu tot ceea ce vedem la televizor este real. Așadar, să întrebăm oamenii de știință, ei ce părere au, există extratereștri?

Răspunsul lor este că deocamdată nu știe nimeni asta.

Mulți oameni de știință cred că este posibil ca extratereștrii să existe undeva în spațiu, și asta pentru că spațiul este extrem de vast.

Galaxia în care trăim noi se numește Calea Lactee. O galaxie este, de fapt, un grup foarte mare de stele.

După calcule amănunțite, galaxia noastră are aproximativ o mie de miliarde de planete.

Cercetătorii au mai aflat și că exista cel puțin încă o suta de miliarde de alte galaxii pe care le putem vedea cu ajutorul telescoapelor. Deci numărul planetelor din universul observabil este uriaș.

Din moment ce sunt atât de multe locuri unde pot exista extratereștri, pare destul de credibil ca aceștia chiar să existe.

Următoarea întrebare firească este: îi putem oare găsi?

Oamenii de știință sunt de părere că acești vizitatori nu sunt nici pe departe în zbor, deasupra pământului, în farfurii zburătoare. Ei presupun că aceste zvonuri sunt false.

Ei mai susțin că o lumina pe cer poate însemna multe lucruri: un avion, un satelit sau un balon.

Pentru a crede că aceste lumini sunt nave spațiale venite de pe alte planete, cercetătorii au nevoie de dovezi mult mai solide.

Citește și:  Copiii întreabă: Care este cel mai puternic animal din lume?

Un alt mod prin care ne putem da seama dacă există extratereștrii este să folosim antene foarte mari, cu ajutorul cărora să încercăm să căutăm semnale radio venite din spațiu.

În momentul în care vom auzi o transmisie radio de pe altă planetă, atunci vom ști cu siguranță că acolo există viață inteligentă.

Tu ce părere ai, există extratereștri?

Ți-a plăcut articolul? Poți să dai un Like!
Iar dacă ai o prietenă căreia i-ar plăcea atunci poți să-l și distribui pe Facebook.