Coșul tău
0,00 lei

Hranirea bebelusului noaptea

hranire-noaptea

Indiferent ca alaptezi copilul nou nascut sau il hranesti cu biberonul, trezirile din toiul noptii pentru hranirea bebelusului pot fi o incercare grea chiar si pentru cele mai puternice persoane, pentru ca lipsa de odihna ne afecteaza pe toti. Uite cateva sfaturi care sa te ajute sa treci mai repede peste aceasta provocare.

Hraneste copilul mai des insa in cantitati mici in a doua parte a zilei; asta ii va asigura un stomac plin, care se goleste in mai mult timp, iar tie un somn mai lung. Ai totusi grija sa nu exagerezi; daca ajunge sa vomite nu te ajuta cu nimic.

Hraneste copilul in timp ce doarme; cand te duci la somn mai tarziu decat el sau te trezesti mai devreme alapteaza-l prin somn; astfel el nu va mai avea nevoie de hrana in timp ce dormi si nu te va mai trezi. Daca hranesti nou nascutul cu biberonul, tatal poate ajuta si el la indeplinirea acestei sarcini.

Invata-l de mic faptul ca noaptea este un timp doar pentru somn; cand se trezeste limiteaza-te doar la hranirea lui; pastreaza in incapere un nivel scazut de lumina si evita orice forma de joaca, oricat de greu ar fi sa te abtii. De asemenea limiteaza orice forma de afectiune si vorbeste-i cat mai putin. In timp, va ajunge astfel sa constientizeze diferenta dintre noapte si zi si se va trezi din ce in ce mai rar.

Dormi cu bebelusul langa tine; il poti hrani fara sa te trezesti in totalitate. Daca vei dori sa apelezi la aceasta metoda, trebuie sa fii foarte atenta la toate masurile de siguranta necesare care sa impiedice sufocarea copilului mai ales daca il hranesti la san. Nu este indicat sa dormi cu bebelusul daca ai dormit mult prea putin in ultima perioada; oboseala dusa la extrem te va impiedica sa fi constienta prin somn de copilul de langa tine.

Citește și:  4 moduri amuzante de a face bebelușul să vorbească

Daca trebuie sa schimbi scutecul micutului, asigura-te ca o faci inainte de alaptare astfel va adormi in timp ce este hranit. Cand faci lucrurile in ordinea inversa, micutul va deveni agitat in timpul schimbarii scutecului si apoi vei pierde timp din somnul propriu pentru a-l adormi.

Nimeni nu te asigura ca aceasta perioada este usoara sau ca va trece foarte repede insa depinde de tine daca alegi sa te plangi de ea sau sa urmezi sfaturile bune care ti se ofera si o infrunti cu capul sus ca sa te poti bucura de momentele frumoase.

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Imunizarea folosind produse naturiste
Următorul articol
Cel mai bun moment pentru a face temele