Coșul tău
0,00 lei

Importanța sportului pentru copii

copii-facand-sport

Sportul joacă un rol important în viața noastră și a copiilor noștri, deoarece ne menține sănătoși și activi. Copiii pot avea o minte sănătoasă doar atunci când au și un corp sănătos. Realizari mari apar atunci când este menținută o bună formă fizică și mentală.

Sportul, fie că se bazează pe echipă sau că se practică individual, reprezintă o activitate extraordinară pentru copii, care oferă o varietate de beneficii. Participarea la diferite sporturi poate ajuta la construirea stimei de sine și a încrederii, poate motiva copiii să exceleze la nivel academic și poate contribui la dezvoltarea abilităților sociale. Poate, de asemenea, să-i învețe pe copii despre beneficiile stabilirii și practicării obiectivelor.

Activitatea fizică este cel mai evident beneficiu al practicării oricărui sport.

Copiii petrec adesea prea mult timp vizionând programe de televiziune sau jucând jocuri video pe calculator. Practicile sportive și jocurile în aer liber oferă copiilor oportunitatea unor exerciții fizice care îi pot ajuta pe aceștia să se mențină în formă și sănătoși.

Participarea la diferite activități sportive poate ajuta copiii să își dezvolte abilități sociale de care să poată beneficia de-a lungul întregii vieți. Aceștia învață să interacționeze nu numai cu ceilalți copii de vârsta lor, ci și cu indivizi mai în vârstă precum antrenorii și funcționarii din cadrul cluburilor sportive. Copiii învață abilități de leadership, abilități de team building și abilități de comunicare care îi vor ajuta la școală, în cariera viitoare și în relațiile personale.

Practicarea unui sport poate avea un impact pozitiv uriaș asupra încrederii copiilor.

Copiii care participă la o activitate sportivă primesc laude și încurajări din partea antrenorilor și părinților, ceea ce contribuie la creșterea încrederii în sine. Copiii învață, de asemenea, să aibă încreadere în abilitățile lor și să se motiveze singuri. Critica constructivă este, de asemenea, o parte importantă a practicii sportive, iar sportivii tineri învață să accepte critici și să le folosească în beneficiul lor. Experții în domeniu sugerează părinților să fie implicați activ în  participarea copiilor la un anume sport.

Citește și:  10 lucruri de care are nevoie o tânără mămică

Nu este surprinzător faptul că tinerii care participă la activități sportive excelează și în mediul academic.

Aceștia pot aplica aceleași principii de dedicație și muncă, învățate din practicarea unui sport greu, în studiile lor. Potrivit unei cercetari, jocul de echipă crește șansele unui adolescent de a absolvi cu 41%.

Nu în ultimul rând, practicarea unui sport menține sănătatea organismului nu numai din copilarie, ci și pe toată durata vieții. Sporturile precum înotul și golful sunt deosebit de benefice, deoarece copilul poate continua să le practice și ca adult, beneficiind astfel de o activitate fizică permanentă. Copiii care practică un sport sunt, de asemenea, mai conștienți de alegerile alimentare sănătoase. Deși participarea sportivă este o cale excelentă pentru menținerea sănătații, părinții și antrenorii trebuie să încurajeze o viață sănătoasă și să fie și modele pozitive pentru copii.

Copiii care sunt bine îndrumați de către părinți și antrenori trăiesc o viață mai activă și mai sănătoasă. Aceștia dezvoltă calități disciplinare mai bune și abilități de lider.

Ghiduri pentru părinți Școală, educație și disciplină

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Tocanita de ciuperci a la Chef Liviu Balint
Următorul articol
Copiii întreabă: Ce sunt atomii?