Coșul tău
0,00 lei

Imunizarea folosind produse naturiste

imunitate-naturiste

Traim intr-un secol in care doctorii devin din ce in ce mai greu accesibili, iar tratamentele din ce in ce mai scumpe si mai greu de obtinut. De aceea, mai ales cand vine vorba de copii, cel mai bine ar fi sa mergem pe principiul “e mai usor sa previi decat sa vindeci”.

Toamna, iarna, si inceputurile reci de primavara sunt perioade obligatorii in care trebuie sa avem mare atentie la imunizarea copiilor.

Cel mai bun sfat pe care vi-l putem da este sa folositi produsele naturiste pentru a intari imunitatea micutilor. Intr-adevar, toate companiile farmaceutice produc vitamine si alte medicamente preventive, insa fiind procesate in laborator, aceste nu sunt intotdeauna cea mai buna alegere.

Primul pas spre un organism puternic este un corp sanatos, care poate fi pastrat printr-o alimentatie sanatoasa, bazata pe lactate si vitamine provenite din fructe si legume dar si printr-un regim de miscare zilnica. La copii, de cele mai multe ori miscarea zilnica este asigurata de joaca afara.

Pentru intarirea sistemului imunitar si pastrarea lui pe tot parcursul sezonului rece avem nevoie de “ajutoare” pe care le gasim in natura si cu care trebuie sa imbogatim alimentatia.

Mierea face minuni in ceea ce priveste sistemul imunitar, datorita faptului ca e bogata in potasiu, fier, propolis, calciu si alte saruri benefice. Poate fi pusa in lapte, ceai, sau poate fi administrata goala, inainte de masa. Nu este indicata copiilor sub varsta de 1 an pentru a evita botulismul.

Siropul din muguri de pin sau muguri de brad nu numai ca intareste sistemul imunitar, dar este un tratament eficient impotriva racelilor, ferind astfel copilul de chimicalele care se gasesc in medicamentele din farmacii.

Citește și:  5 MODURI REALISTE PRIN CARE PUTEM REDUCE ZAHĂRUL DIN ALIMENTAȚIA COPILULUI

Siropul de catina este, precum siropul din muguri de brad, folositor atat in a preveni, cat si in a vindeca, datorita faptului ca este foarte bogata in vitamine. Cantitatea de vitamina C din catina este de peste 100 de ori mai mare decat cea din struguri.

Semintele de migdale pisate astfel incat sa arate ca o pulbere fina, pot fi amestecata cu orice mancare pe care copilul o consuma. Pentru ca aceste seminte sunt bogate in minerale si acizi grasi esentiali, doua lingurite dintr-o astfel de pulbere pe zi ajuta la intarirea sistemului imunitar dar si la ameliorarea problemelor tractului respirator.

Usturoiul este cel mai bun antibiotic natural, mereu la indemana. Incearca sa il pui, chiar daca in cantitati mici, in cat mai multa mancare.

Sucurile de fructe si legume sunt gata in mai putin de doua minute cand folosim un storcator si potolesc setea cu un val de vitamine benefice. Facute in casa, sunt mult mai sanatoase decat orice alt suc cumparat.

Ceaiurile de plante sunt cel mai raspandit mijloc de a preveni bolile specifice iernii. Pot fi facute din menta, musetel, busuioc, ghimbir, cimbru, patlagina, urzica, sanziene, galbenele, coada calului, flori de soc, si fructe uscate.

Daca micutul a racit, cel mai bun remediu naturist pentru a-l vindeca este ceaiul de ceapa si nuca.

Ghiduri pentru părinți Să avem copii sănătoși

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Top 5 recomandari pentru vacanta de iarna
Următorul articol
Hranirea bebelusului noaptea