O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

 

Ca parinti, stim ca jocurile nu au doar scop recreativ, ci si educativ. Placerea copiilor de a juca jocuri educative e mult mai dulce atunci cand joaca acele jocuri cu parintii. De cele mai multe ori, copiii afla lucruri noi despre lumea in care traim prin intermediul jocurilor educative la care participa si parintii. Totodata, gandirea logica a copiilor se dezvolta. Faceti-va timp sa va jucati cu copiii.

Chiar daca gatiti sau faceti curatenie, uite cateva jocuri pe care le puteti juca cu micutii fara sa fie nevoie sa va opriti din treaba dar care pe ei ii vor ajuta enorm in ceea ce priveste modul de gandire pe care si-l vor dezvolta.

20 de intrebari

Gandeste-te la un obiect, iar copilul va trebui sa il ghiceasca primind intrebari la care vei raspunde doar cu “da” sau “nu”.
Scopul jocului e ca obiectul sa fie ghicit in mai putin de 20 de intrebari. Daca copilul e inca prescolar il poti ajuta alegand obiecte simple si spunandu-i dinainte din ce categorie face parte (de exemplu, obiectul “masina” face parte din categoria mijloacelor de transport, iar copilul se va simti sigur pe cunostintele sale cand va ghici, chiar daca din punctul tau de vedere nu a fost greu).

Categorii

Indica-i copilului o categorie de obiecte sau vietati iar copilul trebuie sa numeasca cat mai multe elemente care apartin acelei categorii. Pentru copiii mai mari poti stabili categorii mai generale (animale) insa copiii mai mici pot fi ajutati cu o restrangere a categoriei (cum ar fi “animale domestice”).
Ajuta la starnirea imaginatiei cu stabilirea de premii pentru atingerea unui anumit numar de obiecte gasite iar valoarea premiului sa creasca pe masura ce pragul cuvintelor ghicite este mai inalt. De exemplu: la 10 cuvinte ghicite poti oferi o bomboana, la 20 de cuvinte promisiunea vizitarii unui loc pe care si-l doreste (de exemplu in parc), iar la 30 de cuvinte promisiunea gatirii mancarii preferate sau a desertului preferat.

Citește și:  Cauze ale obezității infantile

Rece-cald

Copiii vor adora mereu acest joc. Ascunde un obiect nu prea mare intr-o incapere apoi cheama copilul sa il caute. Cand se apropie de locul unde e ascuns obiectul aveartizeaza-l spunand cuvantul “cald”. Cand cauta departe de locul cu pricina spune “rece”.
Pentru copil va fi amuzant sa gaseasca obiectul dar va fi si mai amuzant cand va fi randul lui sa il ascunda iar al tau sa te bazezi pe indicatiile lui pentru a-l gasi.

»