Coșul tău
0,00 lei

Lucruri ciudate pe care le fac bebelusii si explicatia acestora

bebelus-dormind

Pentru a clarifica de la bun inceput, articolul de astazi nu se refera la copilul tau in mod special, ci este vorba despre toti noii-nascuti.

Eu imi aduc si acum aminte de lucrurile ciudate dar amuzante in acelasi timp pe care fetita mea le facea in bebelusia ei.

Toti au obiceiuri, ciudate sau mai putini ciudate, amuzante si neintelese de parinti. Pe cat de dragalasi sunt pe atat de nestiutori despre ce se intampla cu ei.
Au sistemul nervos imatur, experienta de viata zero, creierul  in curs de dezvoltare si nici un fel de constientizare sociala; asa ca data viitoare cand micutul tau face ceva neobisnuit, sa nu te miri.

Iata care sunt cateva lucruri pe care, cel mai probabil, le vei intalni si tu la micutul tau.

1. Atingerea organelor genitale

Este un lucru comun copiilor de 5-7 luni. „Manevra” este facuta din simpla curiozitate si face parte din procesul de descoperire a propriului corp.

Atata timp ca o face cu moderatie si nu devine un obicei agasant, nu trebuie sa iti faci griji. Felul in care reactionezi cand il vezi are un impact profund asupra dezvoltarii lui ulterioare.

2. Sughiturile, parturile, stranuturile

Nu sunt niste lucruri chiar atat de neobisnuite pentru ca astea le facem si noi, oamenii mari, insa nu atat de des precum bebelusii si nu in locuri publice si fara nici o „mustrare de constiinta„.

Sughiturile copiilor sunt adesea un mister dar exista o explicatie: inghititul si respiratia sunt abilitati care nu sunt pe deplin sincronizate inca de catre copiii mici.

Citește și:  Cum îți ajuți copilul să se obișnuiască cu biberonul și să îi fie mai simplu să îl folosească

3. Sarutarile pe gura

Vrei sau nu, doua buze mici si o tona de saliva iti vor pecetlui gura intr-o dovada suprema de afectiune.

De fapt, cel mic stie ca gurita il va ajuta sa cunoasca lucrurile din jur mult mai bine iar cu ocazia asta de ce sa nu isi cunoasca si parintii in acest mod?

4. Suptul degetelor de la picioare

Bebelusii isi vor folosi degetele de la picioare pe post de suzeta. Atunci cand se afla in pozitie orizontala, degetele lui grasute de la picioare ajung perfect in gura si se dovedesc a fi extrem de gustoase si bune de molfait.

5. Copiii se sperie usor

Majoritatea copiilor mici se tem de intuneric, de fulgere si tunete sau de locuri aglomerate, in special cand parintii nu sunt langa ei. Explicatia este ca sentimentul lor de „a fi in siguranta” este amenintat in acele momente. Teama este pe cat de normala, pe atat de sanatoasa.

6. Rasul in somn

Unul dintre lucrurile care m-au induiosat si amuzat cel mai tare cand fetita mea era bebelus. Sa vezi un puiut de om care doarme atat de tihnit si care, din cand in cand, rade cu gura pana la urechi, e pansament pentru orice rana. Cel mai probabil viseaza ceva frumos.

7. Mancatul de pe jos

Daca se afla ceva pe jos atunci inseamna ca trebuie atent observat, mirosit si gustat bineinteles. Asa cred ca se gandesc cei mici cand descopera ceva pe covor, dar nu trebuie mancat.

Bebelusii vostri ce lucruri ciudate si amuzante fac?

Citește și:  Provocările mămicilor: stabilirea unei rutine de somn

[divider style=”style-4″]

Ti-a placut articolul? Poti sa dai un Like!
Iar daca ai o prietena careia i-ar placea atunci poti sa-l si distribui pe Facebook.

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
10 lucruri de care ma bucur ca nu existau cand eram eu mai tanara
Următorul articol
9 Secrete pentru un mariaj fericit – cu copii