Coșul tău
0,00 lei

Mașina de spălat, cu sau fără uscător încorporat

copil-masina-de-spalat

Îmi aduc aminte cu cât drag am cumpărat hăinuțe cănd am aflat ca sunt însărcinată. În cele câteva luni de sarcină, dupa ce am aflat sexul copilului, am reușit să strâng un munte de rochițe, căciulițe, botoșei, costumașe și body-uri.

Pe lângă astea am primit încă o mulțime de la prieteni și familie. Mă întrebam când va apuca să îmbrace toate acele hăinuțe.

Am aflat curând, dupa nașterea fetiței, că niciodată nu poți avea prea multe hăinuțe.

Mai ales în primele luni de viață, un bebeluș poate murdări câteva rânduri de haine într-o singură zi.

Apoi începe să se târască în patru labe, să meargă, să se joace cu nisip, prin iarbă, cu acuarele … și lucrurile nu se opresc aici.

Cum am aflat dintr-o celebra reclamă, “murdăria face bine”, așa că fetița mea s-a bucurat de toate experiențele senzoriale pe care și le-a dorit.

Mașina de spălat veche a cedat destul de repede și am fost nevoiți să căutăm una nouă.

Am ales atunci una care să aibă capacitate mare de încărcare – cred că avea cam 5 kg, era ceva la acea vreme.

Îmi amintesc cum de fiecare dată când redecoram o cameră sau schimbam aranjamentul mobile, aveam permanent o grijă: să lăsăm un spațiu liber pentru uscătoarele de rufe.

Anii au trecut, bebelina noastră a crescut mare și a venit momentul în care trebuia să alegem o nouă mașină se spălat. Atunci mi-am zis că sigur am să caut o mașină de spălat cu uscător de rufe. Era în urmă cu ceva ani și trebuie să vă spun că a fost o întreagă aventură să ne documentăm, să vedem ce înseamnă, cum se schimbă consumul de apă/de current, dar până la urmă ne-am lămurit.

Citește și:  Sfaturi pentru construirea abilitatilor de invatare

Ne-am informat și am aflat că există niște mașini de spălat cu uscator încorporat, iar altele au două componente: mașina de spălat propriu-zisă și uscatorul. Ne-am uitat pe câteva site-uri, am făcut comparații și chiar alesesem un model. În acea perioadă prețurile variau între 200 și o mie și ceva de dolari, însă la noi nu prea am gasit în magazine … fie ele online sau offine.

Decizia a fost luată în funcție de spațiul disponibil.

A mai trecut ceva timp, au început să apară și pe la noi și ne-a fost mai ușor să alegem un model.

Cum nu aveam la dispoziție prea mult spațiu, am ales mașina de spălat cu uscător și uite așa am recuperat destul de mult spațiu din casă.

Da, nu este cea mai silențiosă mașină de spălat iar unele programe durează și până la 5 ore dar are o capacitate de 9kg așa că se compensează plusurile cu minusurile.

Singurul lucru la care mă gândesc încă este: oare era mai bine să iau mașină de spălat cu uscător separat sau varianta 2-în-1 este mai bună?

Voi ce părere aveți?

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Cum să călcăm hăinuțele copiilor mai bine
Următorul articol
Începutul diversificarii la bebeluși