Coșul tău
0,00 lei

Metode prin care îți poți ajuta copilul să treacă mai ușor peste perioada în care îi erup dințișorii

matchstick-monkey-delamamici

Momentul în care bebelușului îi apar dințișorii este solicitant pentru acesta, însă și pentru părinți. Este o perioadă care induce anumite probleme pe care bebelușul le va experimenta din plin. Forța de erupție a dintișorilor provoacă mișcări ale acestora in osul maxilarului sau în timpul trecerii prin gingie. Acest proces, caracteristic perioadei de erupție a dințișorilor, provoacă o inflamație locală și este însoțit de simptome caracteristice care variază totuși de la un copil la altul și chiar de la un dinte la altul.

Astfel de simptome le includ și pe următoarele:

  • Stare de iritabilitate: bebelușul este neliniștit și plânge ușor, fără a putea fi calmat cu ușurință. Durerea îl face irascibil pe bebeluș
  • Umflarea gingiilor – se poate vorbi chiar și despre „dublarea gingiilor”. Umflate și sensibile la presiune, gingiile sunt sensibilizate de mișcarea dinților;
  • Dorința de a mesteca continuu: copilul pune toate obiectele pe care le prinde în gură și încearcă să le mestece;
  • Pierderea apetitului: bebelușului îi este mai puțin foame decât de obicei, de fapt, nu are poftă de mâncare;
  • Dificultatea de a adormi: De regulă, bebelușul nu vrea să doarmă, iar atunci când totuși adoarme, somnul său este deranjat de dureri sau de alte simptome și se trezeste în timpul nopții.

Ca părinți, este absolut firesc să fiți afectați de suferința copilului și veți căuta cele mai bune metode pentru a calma gingiile dureroase. De exemplu, mulți dintre voi știți că alimentele reci cu care gingiile copilului iau contact, pot reduce inflamația și să ușureze disconfortul. Dar dacă aceste măsuri sunt insuficiente, îi puteți masa cu delicatețe gingiile cu câteva picături din același analgezic pe care îl utilizați pentru a reduce febra.

Citește și:  9 sfaturi pentru o naștere naturală și ușoară

Ce soluții avem

Pe lângă medicamentele recomandate de medic și alte metode naturiste cărora le mai știți eficiența, aveți în vedere și achiziționarea unor produse care să calmeze gingiile. Maimuțica pentru dințișori – Matchstick Monkey, de exemplu, poate face acest lucru.

Atractiv prin coloritul viu, acest produs cu dublu rol – periuță de dinți și jucărie – nu doar că îl va fermeca pe bebeluș, însă se va dovedi și foarte eficient în ceea ce privește calmarea gingiilor inflamate, printr-un masaj delicat pe care îl poate face partea din spate a capului său, care este texturată. Pe de altă parte, corpul mamuței este moale și plăcut la atingere, ideal pentru ronțăit. Foarte important, capul texturat poate acționa precum o periuță de dinți, pe acesta putând să puneți gel calmant pentru dinți sau un sirop pentru bebeluși cu efect analgezic.

Cumpără Matchstick Monkey de pe magazinul DeLaMamici.ro

Bineințeles că trebuie să vă preocupe și siguranța produselor cu care bebelușul vostru intră în contact. Cu Matchstick Monkey nu trebuie să vă faceți probleme, dat fiind faptul că este confecționată din silicon alimentar, un material aprobat de FDA. La fel de important este că nu conține BPA si că este un produs non toxic.

Află mai multe despre Matchstick Monkey

Mai mult, această jucarie pe care o puteți considera terapeutică, poate fi manevrată în mod simplu de către copii, având niște brațe lungi, flexibile și curbate. Nu vă faceți griji nici în ceea ce privește curățarea sa, mașina de spălat vase va face acest lucru fara probleme.

Citește și:  Motivele apariției întârziate a dinților de lapte

În concluzie, nu vă impacientați! Bebelușul va trece repede peste această perioadă și toate simptomele care îl necăjesc în timpul erupției dentare vor rămâne în urmă foarte curand!

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Cum îți ajuți copilul să se obișnuiască cu biberonul și să îi fie mai simplu să îl folosească
Următorul articol
Tu știi cum să înveți rapid copilul să mănânce singur cu tacâmurile potrivite?