Coșul tău
0,00 lei

Motive pentru care să nu cumperi un smartphone copilului

copil-smartphone

Experții din domeniul psihologiei și dezvoltării copilului sunt de părere că nu există nicio vârsta universală la care un copil este pregătit să aibă un smartphone.

Cu toate astea, cred că trebuie subliniat faptul că apropierea copilulului de tehnologia mobilă de la o vârstă fragedă nu îi va oferi fundația solidă de care are nevoie pentru a funcționa în lumea reală.

Este important faptul că părinții ar trebui să fie racordați la maturitatea emoțională și fizică a copiilor lor înainte de a le cumpăra un smartphone.

Pe vremea când eram copil, copii nu aveau smartphone-uri. Azi, oriunde mă uit, văd un copil mic, însoțit de mama sau de tatăl său, jucându-se cu un smartphone. Salivează pe el iar apoi îl bagă în gură.

Iar raționamentul părinților pare a fi ceva de genul: acesta este un mod de a-l ține liniștit.

Personal, cred că a-i oferi copilului un telefon smartphone este o idee greșită. Iata de ce:

  1. Nu știu cum gândesc alți părinți, dar dacă eu i-aș fi întrebat pe părinții mei, la vârsta de 4 ani, dacă mă lasă să mă joc cu un dispozitiv care costa chiar și 100 de euro, mi-ar fi râs în nas. Azi, un smartphone costă cel puțin 500 de euro.
  2. Telefonul smartphone este realizat din sticlă și metal. Cea mai mare parte din sticlă. Puteți evita aruncarea pe jos a telefonului de către copilul în vârstă de trei ani? Categoric nu!
  3. Ca părinți ați aflat deja că nu ar trebui să dați copiilor suzeta tot timpul, deoarece vor deveni dependenți de aceasta. Același lucru se întâmplă și cu telefonul deștept.
  4. Toate ecranele, chiar și ecranele mici ale smartphone-ului, pot perturba somnul. Și copiii au nevoie de somn. Pentru că aceștia sunt în creștere, și, de asemenea, devin agitați atunci când nu au dormit suficient.
  5. Smartphone-urile ne transformă copiii în consumatori, nu în creatori. Mai țineți minte când erați copii și trebuia să vă folosiți imaginația?
  6. Părinții noștrii utilizau tot felul de tertipuri pentru a ne ține departe de televizor, pentru că trebuia să „merg afară la aer proaspăt“. Ei bine, cel mai trist lucru este să uităm că micuții noștri nu ies afară la joacă, ci stau lipiți de ecranul telefonului.
  7. Îi dați, de obicei, copilului telefonul smartphone pentru a-i distrage atenția, nu? Pentru că se plictisesc și încep să se agite. Ei bine, există o problemă aici. Dacă îi dați întotdeauna copilului un obiect care să-i distragă atenția atunci când începe să se plictisească, cum va învăța vreodată să scape singur de plictiseală?
Citește și:  Top 13 sfaturi pentru o sarcina sanatoasa

În concluzie, nu îi cumpărați și nu îi dați copilului un smartphone când este în anii de formare, poate doar atunci când este mai mare și chiar ar avea nevoie.

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Religia în şcoli, un subiect extrem de controversat
Următorul articol
[comunicat] Psihologul de câini, un nou consultant al famiilor care vor să aibă un animal de companie sănătos